Ultima ora

Stare de urgenţă din cauza numărului mare de infectări cu Omicron

Stare de urgenţă din cauza numărului mare de infectări cu Omicron. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chişinău a declarat stare de urgenţă până la 15 martie.

Stare de urgenţă din cauza numărului mare de infectări cu Omicron

Potrivit autorităţilor, pe teritoriul administrativ al municipiului Chişinău s-a instituit starea de alertă „Cod portocaliu” şi situaţie epidemiologică nefavorabilă.

Până pe 15 martie este obligatorie purtarea măştilor în toate spaţiile închise, dezinfectarea mâinilor în localuri, magazine, centre comerciale, precum, evitarea aglomeraţiilor şi păstrarea distanţei de minim un metru la evenimentele publice organizate.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chişinău cere Ministerului Sănătăţii şi Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină instituirea unui centru unic de coordonare a spitalizărilor COVID-19 în spitalele republicane şi municipale.

O altă solicitare ţine de revizuirea recomandărilor de testare la COVID-19, cu stabilirea clară a aplicării testelor PCR şi celor rapide. Aceasta, în contextul ratei înalte a rezultatelor fals-negative la testarea rapidă, fapt ce duce la stabilirea tardivă a diagnosticului şi, respectiv, la întârzierea iniţierii tratamentului, potrivit Adevărul.

Asociaţiile medicale teritoriale, centrele de sănătate din suburbii, precum şi centrele medicale private vor asigura vaccinarea în municipiul Chişinău pentru a atinge rata de 70% de populaţie vaccinată în raza teritoriului deservit, până la sfârşitul lunii martie 2022.

Advertisement

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: