Ultima ora

Se dau 400 de lei de persoană! Cine poate primi banii de la stat. Se întâmplă chiar astăzi

Administraţia Fondului pentru Mediu a transmis că prima etapă de selectare a voucherelor din aplicaţia informatică dedicată Programului „Rabla pentru Electrocasnice” începe vineri, 26 noiembrie, la ora 10:00.

Rabla pentru Electrocasnice începe în câteva momente! Ce trebuie făcut pentru a primi cei 400 de lei?

Update: Potrivit informațiilor transmise de Ministerului Mediului, bugetul de 14 milioane de lei alocat Programului Rabla pentru Electrocasnice – etapa l, lansat vineri de la ora 10:00, s-a epuizat în cinci minute, fiind emise 35.000 de vouchere, cele mai multe pentru frigidere.

Astfel, 14.496, au fost solicitate pentru frigidere, alte 13.370 pentru maşine de spălat rufe şi 7.135 pentru maşini de spălat vase.
Vineri, la ora 10.00 a început prima etapă de selectare a voucherelor din aplicaţia informatică dedicată Programului Rabla pentru Electrocasnice.

Etapa a doua este programată să înceapă în 3 decembrie, cu vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele, iar etapa a treia în 10 decembrie, cu vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

Știrea inițială: Totodată, Administraţia Fondului pentru Mediu a explicat în postarea realizată pe Facebook că bugetul alocat acestei etape este de 14 milioane lei, iar de vineri dimineaţa persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat şi să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite.

Acestea sunt:

Advertisement
  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Trebuie menționat că voucherele se pot genera până pe 2 decembrie 2021, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape.

„Începând de mâine 26 noiembrie 2021, ora 10:00 va începe prima etapă de selectare a voucherelor din aplicația informatică dedicată Programului Rabla pentru Electrocasnice. Bugetul alocat acestei etape este de 14 milioane lei.

Începând de mâine 26 noiembrie 2021, ora 10:00, persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat și să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite (…) Voucherele se pot genera până pe 02 decembrie 2021, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape”, a scris AFM pe Facebook.

Explicația oferită anterior de președintele AFM

Președintele AFM Lóránd-Árpád Fulop a explicat anterior programul se va desfăşura în trei etape: prima pentru maşini de spălat rufe/vase şi frigidere/congelatoare, a doua pentru televizoare, laptopuri şi tablete şi a treia pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

„Toţi cei interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape.

În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în prima ediţie de anul acesta a programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”, a declarat preşedintele AFM, Lóránd-Árpád Fulop.

 

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: