ActualitateUltima ora

Anunț FĂRĂ PRECEDENT! Premierul Nicolae Ciucă a luat decizia, în ceea ce privește Republica Moldova

Premierul Nicolaeu Ciucă a luat o decizie fără precedent în ceea ce privește Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina. Despre ce este vorba?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat în cadrul unei ședințe de Guvern că a luat o decizie neașteptată în ceea ce privește Republica Moldova, în contextul crizei umanitare provocate de războiul din Ucraina. Printre altele, Nicolae Ciucă a mai declarat că, la summit-ul NATO s-a decis înființarea unui grup de luptă pe teritoriul României, dar și în alte țări, pentru a asigura securitatea de pe flancul estic.

De asemenea, şeful Executivului a anunţat că înntr-o altă ședință de Guvern urmează să fie aprobat acordul privind autorizarea ajutorului financiar pe care România l-a stabilit la Chişinău, în şedinţa comună de Guvern. Nicolae Ciucă a luat o decizie nemaivăzută în ceea ce privește Republica Moldova: este vorba despre un ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro.

Advertisment

Anunț FĂRĂ PRECEDENT! Premierul Nicolae Ciucă a luat decizia, în ceea ce privește Republica Moldova

”Au fost discutatele elementele de consolidare a sprijinului partenerilor NATO şi în consecinţă putem spune că au fost luate decizii care să garanteze tot ceea ce măsuri pentru securitatea cetăţenilor”, a anunţat premierul Ciucă.

Advertisment

„În şedinţa de Guvern, vom aproba acordul privind acordarea ajutorului financiar pe care ţara noastră l-a stabilit în şedinţa comună din luna februarie pe care am avut-o la Chişinău cu Guvernul Republicii Moldova şi, astfel, acel ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane va putea fi accesat de către Guvernul Republicii Moldova.

Acordul reprezintă principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă şi, desigur, de realizarea a reformelor şi sprijinul pe care noi îl acordăm pentru parcursul european al Republicii Moldova”, a mai spus Nicolae Ciucă, despre decizia pe care a luat-o cu scopul de a ajuta Republica Moldova.

 

Advertisment
Advertisment