ExternUltima ora

Maxim Krishtop, un pilot rus capturat de armata din Ucraina, apel DISPERAT! „Nu mai urmați ordinele criminale, războiul e pierdut”

Maxim Krishtop, un pilot rus capturat de armata din Ucraina lansează un apel disperat către ceilalți soldați ruși.

Advertisment
Advertisement

Maxim Krishtop, un pilot rus capturat de ucraineni, lansează un apel disperat către colegii săi din armata rusă. Astfel, pilotul i-a îndemnat să nu mai urmeze ordinele „criminale” ale lui Vladimir Putin, căci războiul Rusia-Ucraina este deja pierdut. Totodată, el a spus că invazia unui mare oraș, precum Kiev este „inutilă”. Totodată, pilotul Maxim Krishtop își continuă discursul și le transmite colegilor săi să înceteze lupta și, mai ales, să nu mai ucidă civili.

Pilotul rus Maxim Krishtop a fost doborât duminica trecută, în timpul unui raid de bombardament. Acesta a recunoscut că a aruncat tone de explozibil și le-a cerut ucrainenilor să-l ierte pentru “crimele sale teribile”. Totodată, a lansat un apel către colegii săi ruși care înconjoară în prezent Kievul.

Advertisment

Maxim Krishtop, un pilot rus capturat de armata din Ucraina, apel DISPERAT

“Invazia unui oraș atât de mare precum Kievul este inutilă, va duce la pierderi uriașe de vieți omenești de ambele părți și la distrugeri uriașe. Vă îndemn să nu mai urmați ordinele criminale, să nu mai luptați și să nu mai ucideți civili, puteți vedea că am pierdut deja acest război”, a spus pilotul rus.

Advertisment

“Putin este șeful serviciilor militare ale Rusiei, iar deciziile sale cu privire la operațiunile militare din Ucraina le consider greșite și criminale. Am atacat poporul nostru frate fără niciun motiv logic și fără nicio provocare, consecințele acestei acțiuni barbare ne vor însoți generații întregi”, a mai spus pilotul.

“La început, ne-am concentrat doar asupra țintelor militare, dar cu fiecare zi, au început să se desfășoare mai multe operațiuni civile, bombardam case și spitale. Mi-ar plăcea să cred că aș fi putut refuza să urmez aceste misiuni criminale, dar nu am făcut-o pentru că eram slab și cu defecte. Sper doar ca tovarășii mei care sunt încă în armata rusă pot face același lucru”, a încheiat pilotul.

 

Advertisment
Advertisment