ExternUltima ora

Ce s-a întâmplat cu Marina Ovsiannikova cât timp rușii au ținut-o ostatică

Marina Ovsiannikova a fost ținută ostatică de către ruși mai bine de 14 ore. Uluitor ce i s-a întâmplat în tot acest timp.

Advertisment
Advertisement

Jurnalista Marina Ovsiannikova provine dintr-o familie de ruso-ucraineni, tatăl său fiind născut în Ucraina, iar mama în Rusia. Ea a afișat un mesaj anti-propagandă, în direct, în timpul unei emisiuni live de la televiziunea de stat, în care protesta împotriva războiului. Ulterior, Marina Ovsiannikova a dispărut fără urmă și se pare că rușii au ținut-o ostatică timp de 14 ore. Iată ce i s-a întâmplat în tot acest timp.

Înainte ca Marina Ovsiannikova să apară la televizor protestând împotriva războiului din Ucraina, ea a înregistrat un filmuleț și a vorbit despre frăția dintre popoarele rus și ucrainean, dar și despre faptul că Vladimir Putin comite adevărate crime în plin război. Totodată, jurnalista, mamă a doi copii, a criticat dur cenzura și propaganda din Rusia, ba chiar a spus că deciziile Kremlinului au avut scopul de a-i „zombifica” pe ruși.

Advertisment

Ce s-a întâmplat cu Marina Ovsiannikova cât timp rușii au ținut-o ostatică

Jurnalista Marina Ovsiannikova a petrecut două zile fără să doarmă, după ce a fost arestată. Interogatoriul a fost îndelungat și, deși riscă 15 ani de închisoare, nu a primit dreptul la a-și pregăti apărarea, așa cum este normal.

Advertisment

„Interogatoriul a durat mai mult de 14 ore. (…) Nu mi s-a permis să iau legătura cu familia și prietenii, nu mi s-a oferit nicio asistență juridică”, a remarcat Marina Ovsiannikova.

Marina Ovsiannikova a promis că va face comentarii mai detaliate ulterior, invocând oboseala: „Sunt nişte zile foarte grele în viaţa mea, am petrecut aproape două zile fără să dorm”. Președintele Emmanuel Macron a declarat marți, 15 martie, că va fi alături de jurnalista Ovsiannikova și o va sprjini, acordându-i azil politic. Liderul francez a cerut „claritate deplină” din partea Moscovei în privința situaţiei jurnalistei Marina Ovsiannikova.

 

 

 

 

Advertisment
Advertisment