ExternUltima ora

Kim Jong Un, decizia care cutremură planeta! În plin război Rusia-Ucraina, e pregătit să apese butonul nuclear!

Kim Jong Un a luat decizia care cutremură planeta, căci în plin război Rusia-Ucraina, el este pregătit să apese butonul nuclear!

Advertisment
Advertisement

Nivelul de alertă din Europa crește de la o zi la alta, de când a izbucnit războiul dintre Rusia și Ucraina, căci armata lui Vladimir Putin ar putea ataca oricând una dintre centralele nucleare din Ucraina. În cazul în care centrala de la Cernobîl, deja capturată de ruși, ar fi bombardată, urmările pentru întreaga Europa ar fi tragice, iar catastrofa ar fi un termen prea isignifiant pentu adevărata semnificație a dezastrului. Astfel, Kim Jong Un a luat o decizie care cutremură planeta și stârnește îngrijorări.

Kim Jong Un se pregătește să construiască încă o bază de tetare a rachetelor balistice intercontinentale, la scurt timp de când a izbucnit actualul război dintre Rusia și Ucraina. Potrivit Kanald.ro, Kim Jong Un dorește construcția unei noi baze foarte modernă, în care se vor testa rachete nucleare menite să aducă țara la rang de putere spațială.

Advertisment

Kim Jong Un, decizia care cutremură planeta! În plin război Rusia-Ucraina, e pregătit să apese butonul nuclear!

Afirmațiile președintelui coreean au fost făcute în timpul unei vizite la o bază de lansare a rachetelor. După ce a vizualizat-o, liderul a ordonat atât extinderea, cât și modernizarea ei pentru a ” fi lansate diverse rachete care să transporte sateliţi multifuncţionali, inclusiv un satelit de recunoaştere militară”. Totuși, acest lucru a creat un nivel ridicat de îngrijorare în lumea occidentală.

Advertisment

Kim Jong Un chiar a testat, recent, două rachete balistice – una pe 26 februarie, iar cea mai recentă a fost pe 4 martie. SUA nu este de acord cu acest lucru și ar pregăti sancțiuni în acest sens, pentru ”a opri Coreea de Nord să aibă acces la produse şi tehnologii străine care să îi permită să-şi dezvolte programele de armament interzise”.

O sursă de la Casa Albă a mai spus: ”Statele Unite au decis să facă publice aceste informaţii şi să le împărtăşească aliaţilor şi partenerilor noştri, deoarece acordăm prioritate reducerii riscurilor strategice şi pentru că noi credem cu tărie că întreaga comunitatea internaţională trebuie să vorbească cu o singură voce pentru a se opune dezvoltării viitoare a unor astfel de arme de către Coreea de Nord. Continuăm să căutăm dialogul diplomatic şi suntem pregătiţi pentru o întâlnire necondiţionată cu nord-coreenii”.

 

 

Advertisment
Advertisment