ExternUltima ora

Joe Biden îl scoate din sărite pe Vladimir Putin! L-a numit „criminal de război” și ce le-a spus chinezilor despre el este ireal

Joe Biden îl va scoate din sărite pe Vladimir Putin cu ultimele sale declarații, căci l-a numit criminal de război și a intervenit în relațiile dintre Rusia și China.

Advertisment
Advertisement

Joe Biden a oferit un interviu în care, în mod evident, au apărut și întrebări legate de războiul dintre Rusia și Ucraina și, implicit, despre Vladimir Putin. Astfel, președintele SUA a mărturisit că este pregătit să îl declare pe Vladimir Putin un criminal de război, iar reacția oficialilor de la Kremlin nu a întârziat să apară. Uluitr este ce le-a spus Joe Biden chinezilor, despre Vladimir Putin!

Este de presupus că Joe Biden va încerca să-l convingă pe Xi Jin-ping să nu îi ajute pe ruși. Asta după ce l-a făcut pe Vladimir Putin un ”criminal de război. Responsabilii chinezi susțin că nu au știut ce avea de gând Putin în Ucraina și dau semne că nu vor să-și riște poziția pe scena internațională de dragul lui. Pe de altă parte, consilierul american pentru securitate națională a vorbit la telefon cu secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei. Este primul contact, la nivel înalt, între cele două țări, după declanșarea invaziei.

Advertisment

Joe Biden îl scoate din sărite pe Vladimir Putin! L-a numit „criminal de război” și ce le-a spus chinezilor despre el este ireal

Reporter: Domnule președinte, sunteți gata să-l declarați pe Putin criminal de război?

Advertisment

Președintele Joe Biden: Da. Îl consider criminal de război!

Jen Psaki, purtătoare de cuvânt Casa Albă: ”Cred că președintele a vorbit din inimă. Și a vorbit după toate imaginile pe care le-a văzut la televizor, care sunt acțiuni barbare ale unui dictator brutal ce a invadat o țară străină. Există un proces legal în desfășurare cu privire la asta, în cadrul Departamentului de Stat”

Purtător de cuvânt al Kremlin-ului: ”Asemenea declarații, precum cea făcută de domnul Biden este inacceptabilă și de neiertat”

Advertisment
Advertisment