ExternUltima ora

Doamne, câtă durere! Motivul pentru care un băiețel din Ucraina a mers 1500 de kilometri ținând o piatră în mânuță

Războiul din Ucraina scoate la iveală dramele a sute de mii de copii. Un băiețel ucrainean de doar 6 ani a mers cu o piatră în mână, până în România.

Advertisment
Advertisement

Războiul din Ucraina i-a împins pe mulți dintre cetățeni să își părăsească locul natal și să se refugieze în statele vecine. În această situația s-a aflat și Vitalie, un băiețel în vârstă de 6 ani din Ucraina care a mers 1500 de kilometri pentru a ajunge în România. Însă, un gest i-a uimit pe mulți dintre români: acesta a mers cu o piatră în mână. Care este, de fapt, motivul?

De la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, peste un milion de ucraineni au decis să părăsească țara, din dorința de a scăpa cu viața. Numai în România au intrat peste 300.000 de ucraineni, de la începutul invaziei rusești. Chiar dacă mulți dintre aceștia doar au trecut prin România pentru a ajunge către alte țări din vestul Europei, o parte dintre ei își doresc să își refacă viața, în țara noastră. Mulți dintre refugiați au povești cu adevărat dramatice, însă un băiețel de doar șase ani a impresionat pe taoată lumea.

Advertisment

Doamne, câtă durere! Motivul pentru care un băiețel din Ucraina a mers 1500 de kilometri ținând o piatră în mânuță

Vitalie are doar șase ani și a venit în România alături de mama sa. 1500 de kilometri, pe cât s-a întins drumul parcurs, micuțul a avut mare grijă de o piatră, pe care o ținea în mânuță. Ajuns în Botoșani, nimeni nu înțelegea de ce Vitalie are atât de multă grijă de piatra adusă tocmai din Ucraina, mai ales că nu voia să se dezlipească de ea.

Advertisment

Ulterior, pe pagina de Facebook a ISU Botoșani s-a aflat că înainte să părăsească orașul său natal, Harkov, unul dintre cele mai lovite de bombardamentele lui Vladimir Putin, Vitalie și-a dorit o amintire. A vrut să ia ceva cu el, care să îi amintească toată viața de locul în care s-a născut. Avea piatra în casă, așa că, în momentul în care el și mama sa au plecat din calea războiului, băiatul a avut grijă să o ia cu el. Tatăl său, din păcate, a rămas în Ucraina, pentru a lupta împotriva soldaților ruși.

”💙💛 Tot ce am învățat despre cuvântul #acasă, am uitat când l-am întâlnit pe Vitalie. La șase ani, a ținut strâns în palmă, pe drumul lung spre libertate, o piatră. Și nu era orice piatră. Era piatra care îi amintea de casă. Era casa lui din Harcov pe care așa a înțeles să o păstreze…”, este mesajul postat pe Facebook.

 

Advertisment
Advertisment