ActualitateUltima ora

Criză umanitară în Mariupol! Personalul și pacienții celui mai mare spital, luați ostatici de armata rusă

Criza umanitară din Mariupol se agravează pe zi ce trece, după ce personalul și pacienții din cel mai mare spital din oraș au fost luați ostatici de armata rusă.

Advertisment
Advertisement

De la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina există deja numeroase victime în rândul civililor, fie că vorbim despre femei, copii sau bătrâni. În mai multe dintre marile orașe ucrainene este o adevărată criză umanitară, căci armata rusă nu mai ține cont de nimic, iar atacurile se înnăspresc pe zi ce trece.

Orașul Mariupol a fost cel mai lovit de armata lui Vladimir Putin, încă de la începutul războiului, iar populația NU a reușit să părăsească orașul, nici după ce a fost impusă crearea unui cordon umanitar. De data aceasta, însă, criza umanitară devine greu de explicat, căci armata rusă a luat drept ostatici personalul medical și pacienții din cel mai mare spital din Mariupol.

Advertisment

Criză umanitară în Mariupol! Personalul și pacienții celui mai mare spital, luați ostatici de armata rusă

Locuitorii din Mariupol trăiesc de pe o zi pe alta, fără hrană, fără apă și mulți deja mor pe capete pentru că nu mai au medicamente. Stau ascunși în subsoluri și alte locuri insalubre, mănâncă ce găsesc și topesc zăpada pentru a avea apă. Criza umanitară atinge un nivel dureros, de când armata rusă a ocupat cel mai mare spital din Mariupol: Spitalul de Terapie Intensivă, și a luat ostatici toți pacienții, dar și personarul medical prezent în instituție.

Advertisment

Serghei Orlov, viceprimarul orașului, a declarat pentru BBC că  armata rusă a pus monopol pe Spitalul Regional de Terapie Intensivă, cel mai mare spital din Mariupol. Aproximativ 400 de persoane au fost luate ostatice, atât pacienți cât și personal medical:

”Am primit informaţii că armata rusă a capturat cel mai mare spital al nostru”, a spus Serghei Orlov.

Advertisment
Advertisment