ExternUltima ora

Strigător la cer! Ce au ajuns să facă soldații ruși, pentru a supraviețui? „Nu e nicio glumă!”

O informație uluitoare s-a aflat recent direct din Ucraina. Ce au ajuns să facă soldații ruși pentru a supraviețui? Condițiile groaznice în care trăiesc.

Advertisment
Advertisement

După aproape o lună de când a izbucnit războiul din Ucraina, apar din ce în ce mai multe detalii neștiute despre situația de pe front. Igor Lutsenko, unul dintre militarii ucraineni, a scos la iveală un detaliu nebănuit despre ce se întâmplă în taberele inamicilor. Iată ce au ajuns să facă soldații ruși, disperați, pentru a supraviețui?

Din cauza temperaturilor scăzute din termometre din Ucraina, militarii ruși au găsit o „metodă” prin care să se încălzească. Igor Lutsenko, unul dintre militarii care apără orașul Kiev, a mărturisit faptul că aceștia fură covoare ca să se încălzească noaptea, când temperaturile sunt sub zero grade Celsius. De asemenea, într-un videoclip postat pe Facebook se poate observa cum mai multe vehicule blindate sunt acoperite de covoare.

Advertisment

Strigător la cer! Ce au ajuns să facă soldații ruși, pentru a supraviețui?

„Nu e nicio glumă! Ocupanții fură covoare din clădirile din apropierea aeroportului Gostomel”, a scris Luțenko, pe pagina sa de Facebook, cu privire la lucrurile pe care soldații ruși au ajuns să le facă, pentru a supraviețui. Totodată, diaspora.ro transmite că soldații ruși se confruntă cu mai multe probleme, printre care și unele de logistică și aprovizionare.

Advertisment

„Vreau să-i spun comandantului nostru șef să oprească actele teroriste din Ucraina, deoarece când ne vom întoarce ne vom ridica împotriva lui”, „Sunt mulți ca noi aici. Mai devreme sau mai târziu, vom veni acasă”, „Știu că în unitatea mea, ei sunt total împotrivă”, sunt doar câteva dintre mărturiile soldaților ruși.

Aceștia nu ar avea ce să mănânce, în ciuda declarațiilor făcute de purtători de cuvânt ai Kremlin-ului. Din acest motiv, opt militari trimiși de Moscova în Ucraina ar fi decedat, după ce au mâncat niște prăjituri făcute de o bătrânică ucraineancă. Femeia otrăvise preparatul, iar soldații și-au dat ultima suflare la scurt timp după ce aceștia l-au consumat, din cauza intoxicației cu zinc.

Advertisment
Advertisment