Ultima ora

Adevărul despre certificatul verde s-a aflat abia acum! Alexandru Rafila a spus totul în direct

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit recent despre măsurile care au fost luate pentru creșterea ratei de imunizare în România. Potrivit explicației oferite de specialist, „se încearcă o pasare a responsabilităţii care nu este corectă”.

Alexandru Rafila a explicat vineri, 14 ianuarie, că „trecerea unei astfel de legi trebuie făcută cu acordul Parlamentului, pentru că punea în discuţie limitarea unor drepturi, iar lucrul acesta trebuie făcut prin lege, nu prin ordonanţă”.

„Noi ceea ce a ţinut de Ministerul Sănătăţii am făcut. Am făcut informări legate de vaccinarea copiilor, suntem promotorii vaccinării pe orice cale, dar discuţia despre certificatul verde n-aş vrea să o mai reluăm. Ministerul Sănătăţii a realizat un draft al unei legi care ar fi trebuit să fie, într-un fel sau altul, aprobată de către Parlament.

Acel proiect de lege s-a blocat, ştiţi bine că şi colegii de la Partidul Naţional Liberal au promovat un astfel de proiect în luna octombrie care, din păcate, era unilateral, se referea doar la personalul medical, deci nu era un proiect pentru sănătatea publică, el avea foarte multe amendamente, fusese respins în Senat.

Rafila: Se încearcă o pasare a responsabilităţii care nu este corectă

Noi am făcut tot ceea ce a ţinut de noi astfel încât să aducem partea de legislaţie care ar fi trebuit să fie adoptată în Parlament. Nu a existat această decizie de natură politică. Mie îmi pare rău că lucrul acesta nu este discutat şi chiar asumat, pentru că se încearcă o pasare a responsabilităţii care nu este corectă şi care, până la urmă, trebuie să ne asumăm cu toţii.

Eu îmi asum pentru că sunt parlamentar, dar trecerea unei astfel de legi trebuie făcută cu acordul Parlamentului, pentru că punea în discuţie limitarea unor drepturi, iar lucrul acesta trebuie făcut prin lege, nu prin ordonanţă”, a spus Alexandru Rafila.

De asemenea, ministrul Sănătății a reacționat anterior după ce a fost criticat de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. Amintim că Stroe l-a criticat pe ministrul Sănătăţii, susținând că încă nu ar fi luat măsuri pentru a combate valul 5 al infectărilor, dar și despre lipsa unei legi care să încurajeze vaccinarea anti-COVID.

Advertisement

„Nu știu cine m-a acuzat de pasivitate. Acest gen de declarații de la persoane care nu știu ce înseamnă o activitate responsabilă în favoarea sănătății publice, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de valoare”, a reacționat Alexandru Rafila.

Relateaza Capital.ro

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: