Ultima ora

A fost găsit primul caz suspect de infectare cu varianta Omicron în Germania

Varianta Omicron a COVID-19 a ajuns probabil în Germania, a declarat sâmbătă un ministru din vestul statului Hesse, după ce au fost găsite mutații la un pasager sosit din Africa de Sud.

„Aseară au fost găsite mai multe mutații tipice Omicron la un călător care se întorcea din Africa de Sud”, a scris Kai Klose, ministrul afacerilor sociale din Hesse, unde se află aeroportul din Frankfurt, cel mai mare hub al Germaniei și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

El a adăugat că se efectuează o secvențiere completă a variantei și că persoana se izolează și i-a îndemnat pe toți cei care au călătorit din Africa de Sud în ultimele săptămâni să limiteze contactele și să se testeze, potrivit Reuters.

Noua variantă a fost găsită într-un moment în care Germania și multe alte țări europene se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

Germania a înregistrat sâmbătă 67.125 de noi cazuri de coronavirus, a declarat Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase, iar peste 100.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Anterior, oficialii olandezi din domeniul sănătății au declarat că au detectat 61 de cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor care au zburat vineri din Africa de Sud și încearcă să stabilească dacă vreunul a fost infectat cu varianta Omicron.

Advertisement

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: