Actualitate

Veste bună pentru șoferi. Asigurarea RCA va putea fi arătată și în format electronic

În scurt timp, șoferii pot răsuflat ușurați. Au mai scăpat de o hârtie în plus. Asigurarea RCA va putea fi arătată și în format electronic.

Conducătorii auto au primit o veste extraordinară. Asigurarea RCA va putea fi arătată și în format electronic, în caz de control.

Veste bună pentru șoferi. Asigurarea RCA va putea fi arătată și în format electronic

Este cea mai bună veste pe care au primit-o șoferi în ultima perioadă. Asigurarea RCA va putea fi arătată și în format electronic, începând cu data de 10 septembrie 2020. Potrivit unui act normativ emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară, acest lucru va fi posibil inclusiv cu ajutorul dispozitivelor mobile. Noua normă a fost publicată în Monitorul Oficial miercuri seară, 9 septembrie 2020.

„Conform proiectului de modificare şi completare a normei (…) conducătorii auto vor putea prezenta agenţilor de poliţie, la un eventual control, şi varianta electronică a poliţei RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca şoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie”, spune ASF.

Dovada asigurării poate fi făcută de acum încolo și cu contractual de asigurare

Potrivit noului proiect al ASF, dovada asigurării poate fi făcută dea cum încolo nu doar cu poliția de asigurare, ci și cu contractual de asigurare. Până acum, șoferii erau obligați să prezinte poliției doar varianta tipărită a poliței RCA. În caz contrar puteau fi amendați. Potrivit, ASF existența asigurării RCA va putea fi verificată de autorități direct în baza lor de date.

Dar acest lucru se întâmplă doar dacă poliția de de răspundere civilă auto obligatorie a fost făcută în România. Potrivit digi24.ro, regula prezentării în format tipărit sau electronic va fi aplicabilă și în cazul asigurărilor RCA emise în alte state. Există însă o condiție clară pentru acest lucru: trebuie să aibă valabilitate pe teritoriul României.

 

Tags
Close