Actualitate

Un român, cel mai mare spărgător de bancomate din Europa a fost arestat

A terorizat Irlanda, dar acum i-a venit rândul. Cel mai mare spărgător de bancomate din Europa a fost arestat.

După o anchetă de doi ani, cel mai mare spărgător de bancomate din Europa a fost prins. Este un român.

Un român, cel mai mare spărgător de bancomate din Europa a fost arestat

Doi ani autoritățile din Irlanda s-au chinuit să-l prindă pe cel mai mare spărgător de bancomate din Europa. Aceste este din România și se numește Elvis Chiriac. Bărbatul este acuzat că a condus o rețea de spărgători de bancomate în toată Europa. El a fost prins vineri, 11 septembrie 2020 de anchetatori de la Biroul Național pentru Criminalitate Economică din Inrlanda. Operațiunea care s-a făcut pentru capturarea acestuia a primit numele de ”Pennant”.

Regele bancomatelor are 34 de ani

Românul care a speriat Irlanda are 34 de ani și se spune că până în acest moment a spart nu mai puțin de 18 bancomate. Prejudiciul s-a ridicat la zeci de mii de euro. Cum reușea să fure banii? Autoritățile din Irlanda spun că acesta monta anumite dispozitive mecanice, care blocau banii în bancomat. Ulterior, membrii rețelei puteau să scoată banii foarte ușor.

Polițiștii au declarat pentru The Irish Sun, că în perioada 8-10 ianuarie 2020, banda condusă de Chiriac a dat lovitură după lovitură. ”Infractorii manipulează bancomatele, astfel încât clienții să nu primească numerar atunci când își folosesc cardul. Banii sunt prinși în bancomat până când infractorii se întorc și îi scot, după care dispar fără urmă”, au declarat polițiștii. Înainte de a ajunge în Irlanda, aceștia au speriat autoritățile din Marea Britanie, după ce au luat nu mai puțin de trei milioane de euro.

Condamnat și în România

Elvis Chiriac este din Bacău și face partea din gruparea „Austrian”, poreclă dată de polițiștii români. Se știe despre acesta că a acționat bine și în Germania și Austria timp de zece ani. Întotdeauna el a fost ajutat doar de membrii familiei sale. În 2014, de exemplu, șeful grupării, Viorel Chiriac a reușit să-și cumpere 44 de case din banii furați din bancomate.

 

Tags
Close