Actualitate

Se va închide Bucureștiul? Ce spune președintele Klaus Iohannis

Ca urmare a numărului mare de cazuri de coronavius, se preconizează că se va închide Capitala. Ce spune președintele Klaus Iohannis.

Capitala României se va închide sau nu? Ce spune președintele Klaus Iohannis despre acest lucru.

Se va închide Bucureștiul? Ce spune președintele Klaus Iohannis

“Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului”, a spus Iohannis pentru kanald.ro. Dar ținând cont de faptul că incidența este depeste 3, președintele spune că așteaptă o propunere a experților. Totodată, Iohannis a menționat că “este evident” că unele autorităţi locale s-au “bâlbăit”, cum s-a întâmplat în Bucureşti. În viziunea lui Iohannis, acestea “trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele”.

Nu am auzit nici o propunere care vizează capitala

“Această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi. Nu am auzit nicio propunere care vizează Capitala sau judeţe întregi. Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului. (…) Am rămas destul de decident pot să vă spun. Dar e evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit. E clar că autorităţile trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele, să le explice. Şi da, lucrurile sunt duse la nivelul autorităţilor locale, fiindcă acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. E mult mai eficient, dar e relativ puţin obişnuit pentru noi, acest principiu al subsidiarităţii e important în democraţiile consolidate”, susține Klaus Iohannis.

Ce spune Nelu Tătaru despre situația dezastruoasă din România

La rândul său, Nelu Tătaru i-a rugat pe medicii de familie să fie alături de pacienții infectați cu noul coronavirus. Acesta a mai precizat și faptul că toți acești pacienți trebuie să fie monitorizați și că au nevoie și de atenție din partea medicului de familie.

„Noi putem reuşi doar împreună. Fiecare suntem, în acest moment, pe palierul respectiv pe care îl gestionăm. Fiecare pacient aflat, să spunem, la domiciliu şi care trebuie monitorizat este un pacient care are nevoie de acea atenţie a medicului de familie.

Suntem într-un moment în care trebuie să gestionăm o situaţie, suntem într-un moment în care am căutat şi am găsit căile prin care un coleg de-al nostru, medic de familie, să poată intervene în această pandemie, avem acel contract cu Casa de Asigurări prin care se poate monitoriza pacientul izolat, precum şi cel de prestări servicii la care poate acţiona alături de Direcţia de Sănătate Publică pentru a putea face acele anchete sau nişte recoltări.

În acest moment, eu cred că corpul medical nu este cel care va renunța. Poate că suntem într-un moment în care suntem epuizaţi, suntem un pic uzaţi după şapte luni de pandemie, mergem pe a opta lună, dar cred că menirea noastră este alta şi cred că într-un final ne vom da seama că totuşi suntem un corp care face front comun în acest moment”, a declarat Nelu Tătaru.

 

 

Tags
Close