Actualitate

Se schimbă totul în România. SUA a hotărât

Cea mai mare putere a lumii, SUA, a hotărât ce se va întâmpla în România. Țara noastră va găzdui un număr mare de soldați americani.

SUA a hotărât unde va sta un număr mare de soldați americani. În România. O parte a soldaților americani retrași din Germania vor sta în țara noastră.

Se schimbă totul în România. SUA a hotărât

Casa Albă a decis recent ca un număr de trupe din Germania să se retragă. SUA a hotărât ca soldații americani să fie relocați în România. “Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică.

Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, susține Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București.

Armata americană își va muta cartierul general în Europa

În acest context, vor fi retrași un număr d 11.900 de militari americani din Germania. Potrivit lui Mark Esper, șeful Pentagonului, parte dintre acești soldați vor fi duși în Italia, Belgia și alte țări NATO. De asemenea, armata americană își va muta și cartierul general în Europa, în Germania și Belgia, la Mons. Dacă se va ajunge la un acord cu Polonia și statele baltice, SUA vrea să relocheze trupe și acolo.

SUA și Germania au avut neînțelegeri privind cheltuielile pentru apărare

Potrivit lui Donald Trump, retragerea parțială a trupelor americane din Germania a început din iunie. Tot s-a întâmplat în urma unei neînțelegeri privind cheltuielile pentru apărare. Astfel din cei aproximativ 34.500 de militari americani care sunt în acest moment în Germania, în jur circa 6.400 vor fi repatriați în SUA. Alți 5.600 vor fi relocați în alte țări NATO. Nu în ultimul rând, alți aproximativ 2.000 de soldați vor merge în Italia sau Belgia.

 

 

Tags
Close