Actualitate

Se prelungește starea de urgență. Ce reguli noi vor apărea

Guvernul a dat anunțul. Se prelungește starea de urgență. Ce reguli noi vor apărea.

Vești importante pentru toți românii. Se prelungește starea de urgență. Ce reguli noi vor apărea.

Se prelungește starea de urgență. Ce reguli noi vor apărea

Guvernul a făcut anunțul pe care-l așteptau toți românii. Se prelungește starea de urgență. Potrivit ministrului Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe, începând de luni va avea posibilitatea de a debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact.

„Pot să vă fac şi un anunţ: în momentul de faţă, urmare a hotărârii de Guvern care va fi adoptată luni, în şedinţa de Guvern, de prelungire a stării de alertă. Vom avea posibilitatea legală să deblocăm toate sporturile în România. Bineînţeles, care funcţionează după nişte reguli complementare oferite de zona medicală. Chiar dacă îi incomodează, ele sunt absolut obligatorii când vorbim de sănătatea publică. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea sportivilor şi participanţilor la competiţiile sportive”, a declarat Stroe.

Ce norme medicale împotriva coronavirusului

Totodată, începând de săptămâna viitoare, va fi emis și un nou ordin prin care vor fi stabilite noi norme de protecție împotriva coronavirusului.  „Probabil, săptămâna viitoare vom veni cu un nou ordin, care, ţinând cont de normele medicale, va redeschide toate sporturile, inclusiv cele de contact care aşteptau de ceva vreme”, a menționat Ionuţ Stroe.

„Vreau să am o discuţie cu domnul ministru Stroe legată de organizarea de competiţii. Pentru că toţi colegii mei din cadrul Federaţiei Europene de Lupte au început activitatea în ţările lor. Ţin permanent legătura cu aproape toţi preşedinţii de federaţii, nu doar din Europa, ci din întreaga lume… ştiu că peste tot au început antrenamentele de lupte în sală, s-a dat şi drumul la competiţii, numai la noi nu. Am avut răbdare, eu sunt un om onest, nu critic pe nimeni, dar e timpul să începem să facem şi noi ce trebuie”, a declarat pentru Agerpres și preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu. La rândul său, și preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a spus că este total nemulțumit de situație.

 

Tags
Close