Actualitate

S-a hotărât cum se va face dublarea alocațiilor. În cinci etape

Ludovic Orban a hotărât. Dublarea alocațiilor celor mici se va face în cinci etape

Potrivit celor declarate de premierul României, dublarea alocațiilor se va face în cinci etape.

S-a hotărât cum se va face dublarea alocațiilor. În cinci etape

Pentru că impactul dublării alocațiilor este de 7 miliarde pe an, premierul României, Ludovic Orban a declarat, că se va face în cinci etape. Potrivit news.ro, acest lucru a fost menționat de Orban într-o conferință de presă. „Dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde lei pe an, ceea ce înseamnă o creştere seminificativă a deficitului cu 0,6% (…).

PNL va dubla alocaţiile, dar va dubla alocaţiile aşa cum am hotărât, în cinci trepte. Până la ultima creştere a alocaţiilor care va fi la 1 iulie 2022. Deocamdată e numai un anunţ al Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea. În funcţie de motivare vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor este o prioritate pentru PNL. Dar această creştere a alocaţiilor trebuie făcută ţinând cont de realitatea economică, de resursele aflate la dispoziţia bugetului. Astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată să fie suportată ulterior. Și să nu genereze consecinţe economice defavorabile”, a spus premierul.

Curtea Constituțională a spus nu la sesizarea Guvernului

Guvernul a sesizat în legătură cu respingerea ordonanței de urgență privind creșterea alocațiilor etapizat. Curtea Constituțională a respins însă acest lucru. De asemenea, la începutul lunii, Executivul a sesizat CCR asupra Legii privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Pe 19 august însă Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege. Prin decizia Parlamentului legea rămâne în picioare. Ce înseamnă asta? Că de la 1 septembrie, alocațiile vo trebuie să crească de la 150 de lei la 300 de lei. Rămâne de văzut însă ce se va întâmpla cu alocațiile celor mici și dacă această lege nu se va schimba peste noapte.

 

 

Tags
Close