Actualitate

Românii vor plăti grecilor taxă de coronavirus

Românii care vor pleca în Grecia trebuie să aibă bani în portofel. Turiștii care ajung în țara elenă vor trebui vor plăti grecilor taxă de coronavirus.

Dacă v-ați hotărât să plecați în Grecia, trebuie să știți că veți plăti o taxă de coronavirus. Este vorba de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul cât veți sta în țară.

Românii vor plăti grecilor taxă de coronavirus

Întrucât cazurile de coronavirus au explodat în România, grecii au luat o măsură nouă în ceea ce îi privește pe turiștii de la noi din țară. Aceștia vor trebui să plătească grecilor o taxă de coronavirus. Este vorba de 20 de euro pentru serviciile de sănătate care le vor fi oferite în timpul cât vor sta în Grecia.

Vor fi impuse taxe suplimentare și celor care au nevoie de analize de sânge

Până acum, turiștii care ajungeau la relaxare în Grecia nu aveau absolut nimic de plată pentru orice serviciu medical, relatează website-ul Greekreporter. Acest lucru nu era valabil în cazul spitalizărilor. Potrivit site-ului healthreport.gr, acest lucru nu mai este valabil acum.

Motivul? Începând cu sfârșitul lunii iulie, Ministerul Sănătăţii din Grecia a hotărât ca tuturor turiștilor străini să le fie impusă o taxă. În măsura în care vor apela la spitale, clinici regionale sau clinici ambulatorii de spitale. Aceasta se ridică la suma de 20 de euro. Bani vor da și cei care au nevoie de analize de sânge, dar și persoanele care beneficiază de îngrijiri de urgență.

Bani vor scoate din buzunar și rezidenții non-permanenți

Tot taxe suplimentare vor plăti și cei care au nevoie de diferite tipuri de screening, dar și cei care locuiesc în Grecia. Aceste persoane sunt considerate rezidenții non-permanenți. În acest fel, Ministerul Sănătății crede că va aduna “fonduri semnificative”.

Potrivit acestei noi hotărâri, sunt modificate prevederile care au fost adoptate în anul 2017. Acestea se referă la colectarea de fonduri ce vor fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizează. Cât privește determinarea infectării cu COVID 19, veți plăti în general sub 50 de euro în spitalele publice. Prețul poate fi însă mai mare dacă veți apela la instituții private.

 

Tags
Close