Actualitate

România primește cea mai mare cantitate de Remdesivir după Spania

Odată cu izbucnirea a noi cazuri de coronavirus în România, țara noastră va primi cea mai mare cantitate de Remdesivir după Spania.

Din păcate, cazurile de coronavirus s-au înmulțit mult în România. În aceste condiții, țara noastră primește cea mai mare cantitate de Remdesivir după Spania.

România primește cea mai mare cantitate de Remdesivir după Spania

Vești bune de la Ministerul Sănătății. România va primi cea mai mare cantitate de Remdesivir după Spania. Este vorba de 25.157 de doze de medicament, iar dozele vor ajunge în România în urma unui contract pe care l-a finanțat Comisia Europeană împreună cu compania farmaceutică producătoare.

Primele doze vor ajunge în țară pe 7 august

6020 de flacoane, adică prima tranșă de Remdesivir va ajunge în țară pe data de 7 august. Această cantitate va ajunge la cinci persoane. Următoarea tranșă de medicament va veni în țară pe data de 11 septembrie, adică 10.336 de flacoane. Ultima tranșă pe care România o va primi va fi de 8795 de flacoane și România o  va primi pe data de  9 octombrie. În total, un număr de 30.000 de pacienți din Europa vor beneficia de tratamentul cu Remdesivir.

Primul medicament care reduce timpul de vindecare

Remdesivir este în acest moment singurul tratament autorizat pentru pacienții cu forme grave de coronavirus. Medicamentul se folosește atât pentru adulți cât și pentru copii cu vârsta de peste 12 ani, care au pneumonie și au nevoie de suplimentare cu oxigen.

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții. Potrivit unui studiu publicat de Institutul de Sănătate din Statele Unite în luna aprilie, au arătat că prin folosirea Remdesivir, numărului zilelor de spitalizare a fost redus de la 15 la 11. Medicamentul a ajuns până acum în România doar pentru uz de ultimă instanță, într-o cantitate de doar 30 de doze.

 

 

Tags
Close