Actualitate

Probleme mari pentru Elena Udrea. Va fi audiată la Curtea de Apel București

Marți, 22 septembrie 2020, Elena Udrea urmează să fie audiată la Curtea de Apel București. Este vorba de dosarul în care e judecată pentru instigare la luare de mită și spălare a banilor.

Zi de foc pentru fostul ministru al Turismului. Marți, 22 septembrie 2020, Elena Udrea va fi audiată la Curtea de Apel București. Blonda va trebui să dea declarații în dosarul în care e judecată pentru instigare la luare de mită și spălare a banilor.

Probleme mari pentru Elena Udrea. Va fi audiată la Curtea de Apel București

Potrivit RomaniaTV, în 2017, DNA a trimis-o în judecată pe Elena Udrea, dar și pe Ioana Băsescu şi Dan Andronic în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Marți, 22 septembrie 2020, fostul ministru al Turismului va da declarații cu privire la acest dosar. “Nu există bani care s-ar fi schimbat în cash, dar s-au plătit niște panouri publicitare pentru campania de la referendum, mesajul a fost “Vino și tu la referendum”, a declarat Elena Udrea la acea vreme.

Întrebată dacă a fost audiat şi fostul preşedinte Traian Băsescu, Elena Udrea a declarat: “N-avea de ce pentru ca dânsul nu e parte. Dar eu pun o întrebare simplă: cine este beneficiarul, cine a fost beneficiarul acestor sume plătite? Că nu a fost vorba de un candidat, că nu a fost campania pentru Traian Băsescu. A fost campania pentru referendum. Este foarte interesant de identificat pentru că la o infracţiune trebuie să existe şi un beneficiar, cine a fost beneficiarul acestor mesaje afișate pe panourile respective! În cazul referendumul, poporul român!”.

Udrea a primit o condamnare de șase ani în cazul Bute

“Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţ. Și, din această poziţie, coordona achiziţiile de servicii de campanie. Dar şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate. Astfel sumele de bani au ajuns la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale. Respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet. Precum și monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, spun procurorii DNA. Pe de altă parte, Udrea a primit o închisoare de șase ani în dosarul Gala Bute. Din fericire pentru fostul ministru al Turismului, pedeapsa a fost anulată. Atunci Curtea Constituţională a stabilit nelegalitatea completurilor de la ICCJ.

 

 

Tags
Close