Actualitate

Pelerinajul de Sfântul Dumitru va avea loc între 25 – 27 octombrie

Autoritățile au hotărât ce se va întâmpla în cazul pelerinajului de Sfântul Dumitru. Acesta va avea loc între 25-27 septembrie octombrie, doar pentru bucureșteni.

Anul acesta, sărbătoarea sfântului Dumitru va fi una specială din cauza coronavirusului. Pelerinajul va avea loc între 25-27 octombrie, doar pentru bucureșteni.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru va avea loc între 25 – 27 octombrie

Pandemia de coronavirus a dat totul peste cap. Drept urmare, în 2020, pelerinajul de sfântul Dumitru va avea loc doar pentru bucureșteni, între 25-27 octombrie, cu respectarea distanțării fizice. Potrivit evz.ro, la acest eveniment vor participa doar persoanele care au reședința în București. ”Este un pelerinaj gândit și adecvat la condițiile actuale”, se arată în comunicatul trimis de Patriarhia Română.

Care sunt regulile ce trebuie respectate

Pentru a ține cât mai departe coronavirusul de oameni, credincioșii vor sta la un singur rând. De asemenea, vor păstra o distanță de 1,5 metri unul față de celălalt. La slujbe vor fi în acest an doar 200 de persoane. Acestea vor sta pe scaune, care vor fi amplasate în aer liber. Pentru ca totul să se desfășoare conform planului, jandarmii vor solicita celor prezenți la pelerinajul de Sfântul Dumitru buletinele de identitate.  „Evenimentul are loc în condiţii excepţionale de protecţie, între 25 – 27 octombrie, cu acces doar pentru cei din municipiul Bucureşti. Este un pelerinaj gândit și adecvat la condițiile actuale.

La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților.

Numărul participanților va fi de apromativ 500 de persoane la un moment dat. Pelerinajul acesta din București are niște particularități care îl diferențiază de pelerinajul de la Iași.

De exemplu, numărul pelerinilor care participă anual la sărbătoarea din 27 octombrie e considerabil mai mic. Iar prin comparație cu pelerinajul de la Iași, acest număr este în general de trei ori mai redus”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 

Tags
Close