Actualitate

Orban le dă avertisment celor care au dat petreceri

Ludovic Orban a dat un avertisment celor care au dat petreceri. Să se considere ca fiind posibil infectați.

Să se considere ca fiind posibil infectați. Aceasta este părerea lui Ludovic Orban despre cei care au dat petreceri după alegerile locale.

Orban le dă avertisment celor care au dat petreceri

Miercuri, 30 septembrie 2020, le-a spus celor care au făcut petreceri după alegerile locale că vor avea mari probleme de sănătate. Motivul este că aceștia nu au respectat regulile de diminuare a riscului de răspândirea a noului coronavirus. Premierul României a spus aceste lucruri după videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii instituțiilor cu responsabilități în gestionarea epidemiei. La această conferință au participat și ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

“În ceea ce priveşte organizarea alegerilor alegerilor, noi am supravegheat ca tot ceea ce a înseamnat activitate de campanie. Iar procesul electoral din ziua alegerilor să se desfăşoare în conformitate cu regulile stabilite şi în mare parte s-au desfăşurat.

Ce n-am putut controla pentru că n-am avut controla uman sunt petrecerile care au fost organizate după câştigare alegerilor. Le recomand tuturor celor care au participat la acest petreceri, indiferent din ce formaţiune politică sunt, să se considere ca şi cum ar fi posibil infectaţi”, a afirmat Ludovic Orban.

La aceste chefuri nu au fost respectate regulile autorităților legate de coronavirus

De asemenea, Ludovic Orban spune că aceste petreceri nu au fost respectate deloc regulile autorităților autorităților. “La aceste petreceri nu s-au respectat regulile şi dacă era o persoană care era infectată putea să transmită virusul către cei cu care au interacţionat. Toţi cei care au participat la petreceri de sărbătorire a victoriei să se considere ca fiind posibil infectaţi, să aibă grijă să respecte cu stricteţe măsurile ca să nu transmită virusul către alţii”, a declarat premierul. Orban a dat aceste informații după ce mulți oameni au participat duminică 27 septembrie la o petrecere cu manele şi dedicaţii. Atunci a fost sărbătorită victoria primarului din localitatea Curcani, judeţul Călăraşi.

 

Tags
Close