Actualitate

Orban îi liniștește pe români. Starea de urgență nu va fi reinstalată

Ludovic Orban e supărat pe PSD și spune că nu politicienii nu fac altceva decât să bage spaima în români. Starea de urgență nu va fi reinstalată, spune premierul României.

Potrivit lui Ludovic Orban, românii trebuie să fie liniștiți, pentru că starea de urgență nu va fi reinstalată.

Orban îi liniștește pe români. Starea de urgență nu va fi reinstalată

Românii vor putea sta liniștiți pentru că starea de urgență nu va fi reinstalată, spune premierul României. Acesta a spus că cetățenii țării vor putea merge liniștiți pe stradă și nu vor mai avea probleme să aibă ore când să facă cumpărături.

„Este a 20-a oară când mi se pune această întrebare. Este o temă de campanie inventată de PSD. Nu avem nici un motiv, am asigurat respectarea regulilor în campanie, am luat toate declarat Orban. De asemenea, acesta a susținut o conferință de presă în care s-a discutat atât despre redeschiderea școlilor, cât și despre alegerile locale. Potrivit evz.ro, acesta a susținut o conferință de presă alături de alți miniștri și a abordat o serie de probleme importante, cum ar fi redeschiderea școlilor sau organizarea alegerilor locale.

Nu se va prelungi starea de urgență

Pe data de 4 mai, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu se va prelungi starea de urgență, dar România va fi o lungă perioadă de timp în stare de alertă.

„Am finalizat întâlnirea cu premierului, am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic. Încep cu ceva legat de zilele care au trecut, weekend-ul de 1 mai. Am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine. Sunt mulțumit de felul în care oamenii au reacționat, au stat acasă și nu am avut încălcări semnificative ale regulilor. Unele dintre decizile pe care le-am luat astăzi . Starea de urgență nu va fi prelungită, astfel că dată de 14 mai este ultima în care mai avem stare de urgență. Începând din dată de 15 mai, vom întră într-o stare de alertă. Situația nu s-a îmbunătățit încă, nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și că suntem în normalitate..După 15 mai, ne putem mișcă în interiorul localității, unde avem treabă, dar nu e bine să exagerăm.”, a spus Klaus Iohannis, potrivit stirileprotv.ro.

 

Tags
Close