Actualitate

Nelu Tătaru a hotărât. Profesorii care au comorbidităţi pot opta să predea online

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, vor fi trei tipuri de adeverințe. De asemenea, profesorii care au comorbidități pot opta să predea online.

Vor fi trei tipuri de adeverințe necesare în funcție de prezența sau nu a unei patologii, a spus Nelu Tătaru, înainte de începerea anului școlar. Profesorii care au comorbidități pot opta să predea online.

Nelu Tătaru a hotărât. Profesorii care au comorbidităţi pot opta să predea online

La doar câteva zile de începerea școlii, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat că profesorii care au comorbidități pot opta să predea online. De asemenea, acesta a explicat că „în acest moment, trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online”. În plus, Nelu Tătaru a explicat tot ce trebuie știut în legătură cu adeverințele medicale ale elevilor.

„Vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii. Avem acelea recomandări care vin de la medicii curanţi sau medicii de familie pentru copiii care au patologie cronică. Acele recomandări sunt pentru cei care vor opta să facă învăţământul online. Mai este o recomandare pe care o primesc acei copii care au acasă părinţi aparţinători cu comorbidităţi şi la fel vor să facă învăţământul online acasă. Există o altă recomandare pe care o dă un medic curant pentru profesori. Profesorii cu comorbidităţi pot la fel opta să predea online”, a declarat Nelu Tătaru.

Avizul pentru intrarea în colectivitate va fi dat la începutul fiecărui ciclu

Potrivit Romania TV, ministrul a precizat și faptul că avizul pentru intrarea în colectivitate va fi dat la începutul fiecărui ciclu. Acesta trebui să existe la dosar. Dacă însă acest aviz nu există, se va putea depune și și următoarea săptămână de după începerea școlii.

„Există un aviz de intrare în colectivitate. Acel aviz de intrare în colectivitate se dă la începutul fiecărui ciclu. Ar trebui să existe la dosar, dacă acel dosar este depus. Dacă nu există, atunci am lărgit acea perioadă să nu fie în primele trei zile, Poate să fie şi în următoarea săptămână ca să nu se producă o aglomeraţie la medicul de familie. Mai există un aviz epidemiologic. Dar se dă doar în cazul în care în perioada următoare un copil va lipsi mai mult de trei zile de la şcoală pe motive medicale. Deci în acest moment trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice. Dar și pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online. Bineînțeles, și pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online”, a spus ministrul Sănătății.

Tags
Close