Actualitate

Ministrul Agriculturii: agricultura românească trebuie să performeze

E nevoie de 15 miliarde euro în agricultura românească

E nevoie de 15 miliarde euro pentru performanță și investiții în agricultură.

Ministerul Agriculturii a stabilit suma necesară pentru ca agricultura românească să-și revină. Este nevoie  de o resursă umană profesionistă. Este nevoie o infrastructură dezvoltată, de o analiză a piețelor care acceptă produsele românești.

Agricultura are nevoie de investiții

Ministrul Agriculturii Adrian Oroș consideră că e nevoie de 15 miliarde de euro pentru performanță. ”Noi avem un deficit pentru produsele agro-alimentare de 2,5 miliarde de euro cu UE.

Mai recuperăm cu un miliard de euro cu țările arabe, unde exportăm animale vii și de unde nu importăm mare lucru. Stăm foarte prost din păcate și trebuie să lucrăm foarte mult”.

15 miliarde de euro reprezintă costul reformei

În primul rând, cele 15 miliarde de euro sunt pentru investiții de bază.  Se adaugă alte inbvestiții în resursa umană și în suprastructură:

”Avem nevoie de cel puțin 15 miliarde. Din negocierile pe care le-am avut în mod repetat, în trei rânduri cu domnul Boloș, am obținut 6 miliarde pentru irigații, pentru desecare, drenaj”

”Vrem să dedicăm 500 de milioane pentru formarea unei rețele de colectare, depozitare și distribuție a produselor românești, doar pentru produsele românești”,  a declarat Ministrul Agriculturii.

Numai în aceste condiții, agricultura românească poate recupera decalajele existente.

Tags
Close