Actualitate

Mesajul ministrului Educației în prima zi de școală, 14 septembrie

Pe 14 septembrie, nu mai puțin de trei milioane de copii au început școala. Iată care este mesajul ministrului Educației în prima zi de școală.

Pe pagina sa de facebook, ministrul Educației a transmis un mesaj în prima zi de școală, 14 septembrie.

Mesajul ministrului Educației în prima zi de școală

14 septembrie este ziua în care copiii se întorc la școală. Prima zi de școală a început însă cu toate măsurile de siguranță, de la măști și dezinfectați, la distanțarea socială. De asemenea, este pentru prima dată când nu a avut loc festivitatea de deschidere și există restricții la ieșirea și intrarea copiilor. Ministrul Educației, Monica Anisie, a postat un mesaj copiilor cu această ocazie.

Educația este soluția

„Dragi copii, stimati părinți, stimați colegi profesori, bine ați revenit la școală! Este, pentru fiecare dintre noi, un an imprevizibil și complicat, dar și cu multe oportunități! Din păcate, a fost nevoie de o situație de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de școală în formarea viitorului adult.

Am înțeles cu toții că avem urgent nevoie să adaptăm sistemul contextului actual. Prin conștientizare, modernizare și, cel mai important, prin digitalizare! Acest an școlar începe cu unele temeri din cauza situației epidemiologice. Dar nerăbdarea elevilor de a-și revedea colegii și profesorii, bucuria și speranța tuturor că într-o zi se vor întoarce la școală sunt infinit mai puternice.

prima zi de scoala

Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii! Noi, profesorii, vom avea șansa să dovedim și acum că suntem încrezători în destinul nostru. Și că putem să-i pregătim pe elevi pentru viață! Lor trebuie să le dăruim cunoașterea, pasiunea și suportul nostru. Indiferent de școala în care învață, de locul din care provin, de contextul familial. Școala are nevoie de noi toți! Să fim mai prudenți, mai responsabili și mai implicați!

Dragi elevi, trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol! Implicarea voastră contează! Mult succes tuturor și toate gândurile mele bune! Educația este soluția!”, a scris Monica Anisie, pe Facebook.

 

Tags
Close