Actualitate

Marcel Velea a dat anunțul. Se înființează Poliția Siguranța Școlară

De acum încolo, elevii vor avea parte de protecție. Potrivit ministrului de Interne Marcel Velea, se înființează Poliția Siguranța Școlară. Acesta spune că a fost semnat decretul.

Problemele cu care se confruntă copiii, de la bătăi la consumul de droguri a făcut ca autoritățile să ia o decizie. Se va înființa Poliția Siguranța Școlară.

Marcel Velea a dat anunțul. Se înființează Poliția Siguranța Școlară.

Potrivit digi24.ro, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că se înființează Poliția Siguranța Școlară, unitate care va funcționa în cadrul Poliției Române Aceasta va avea 270 de poliţişti atât din  IGPR, cât și din DGP București și inspectoratele de Poliţie din fiecare judeţ. Noua Poliție Siguranța Școlară va proteja nu doar elevii, dar și profesorii. Această hotărâre s-a luat pentru a preveni violenţa în şcoală. Ministrul Vela spune că accentul se va pune pe bullying şi pe actele de violenţă între elevi în interiorul şcolilor, cât şi în afara acestora.

Va fi în colaborare cu școlile și autoritățile locale

„Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală. De asemenea va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a declarat ministrul Vela. Potrivit ministrului de intere, Poliția Siguranță Școlară va colabora cu școlile și autoritățile locale. Împreună cu celelalte structuri ale MAI vor avea grijă atât la infracționalitatea juvenilă, cât și la traficul de persoane și traficul de droguri.

Cele mai bune sfaturi pentru prevenirea violenței

Potrivit specialiștilor, copiii nu trebuie, sub nici o formă, să se lase influențați de ceilalți colegi. În acest sens, părinții trebuie să le explice cum să se poartă la școală pentru a ține problemele departe. De asemenea, dacă un coleg vă roagă să faceți un lucru cu care nu sunteți de acord, nu faceți ce vă spune acesta. Nu trebuie să vă lăsați impresionați dacă spune că vă va face o favoare sau dacă vă amenință. În momentul în care sunteți jigniți, înjurați sau loviți de colegi, mergeți imediat și anunțați profesorii și părinții. Dacă situația devine gravă, sunați imediat la poliție.

 

Tags
Close