Actualitate

Irlanda, prima țară unde s-a instituit carantina

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, Irlanda este prima țară unde s-a instituit carantina.

În încercarea de a împiedica răspândirea cazurilor de coronavirus, Irlanda este prima țară unde s-a instituit carantina.

Irlanda, prima țară unde s-a instituit carantina

Potrivit fanatik.ro, Irlanda s-a decis să aplice mai multe măsuri drastice. Astfel, Irlanda devine prima țară unde s-a instituit carantina. Potrivit premierului Michael Martin,”lockdown-ul” total va fi reinstituit odată cu noaptea de miercuri spre joi. Acesta va fi în vigoare pentru următoarele șase săptămâni, începând cu data de 22 octombrie. Conform SkyNews, Irlanda este primul stat membru UE care a luat o asemenea decizie radicală.

Ce se întâmplă în aceste șase săptămâni

Potrivit noilor reguli, magazinele neesențiale se vor închide și oamenii vor fi rugați să rămână acasă. Oamenii nu vor ave voie să iasă decât pe o rază de 5 kilometri, doar pentru a face mișcare. “Toată populația din țară este rugată să rămână acasă”, a spus premierul Martin într-un discurs televizat, conform sursei citate. De asemenea, în această perioadă sunt interzis reuniunile familiale și sociale atât în interior cât și în aer liber. Totodată, nunțile vor fi limitate la 25 de persoane până la sfârșitul anului.

Mesajul MAE pentru români care călătoresc în Irlanda

Ciudat este faptul că în toată această situație ieșită din comun, premierul a spus că școlile vor funcționa. Asta se întâmplă ”pentru că nu putem și nu vrem ca viitorul copiilor și tinerilor noștri să devină o altă victimă a acestei boli”, a mai afirma prim-ministrul Martin. Ministerul Afacerilor Externe a declarat că românii care vor merge în Irlanda sunt obligați să se autoizoleze timp de două săptămâni.

”La intrarea în Irlanda, toţi pasagerii (cu exceptia celor din Irlanda de Nord) vor completa un formular de localizare. Acesta este disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc. Ulterior aceștia se vor izola pentru o perioadă de 14 zile la adresa declarată.

Completarea formularului de localizare este obligatorie. Nerespectarea măsurii de autoizolare pentru 14 zile (inclusiv declararea de informaţii false) constituie infracţiun. Și este pedepsită cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni”, precizează MAE.

 

Tags
Close