Actualitate

Florin Petrescu, alias Axinte, a primit doi ani cu suspendare

Și-a recunoscut fapta și a a spus instanței că regretă ce i s-a întâmplat. În consecință, Axinte a primit doi ani cu suspendare.

După ce a recunoscut șantajul de la OTV în fața instanței, actorul Florin Petrescu a primit doi ani cu suspendare.

Florin Petrescu, alias Axinte, a primit doi ani cu suspendare

Doi ani de închisoare cu suspendare. Potrivit ziare.ro, atât a primit Axinte pentru că l-a șantajat pe Florin Secureanu, fostul director de la Spitalul Malaxa, potrivit ziare.ro. A spus că recunoaște totul și și-a recunoscut fapta. În aceste condiții, judecătorii au emis alături de procurori un acord de recunoaștere a vinovăției: “Condamnă inculpatul Petrescu Ion la pedeapsa principală de 2 ani închisoare. În baza art. 91 alin. 1 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.”

Ce va trebui să facă în timpul perioadei de supraveghere

Potrivit Noului Cod Penal, regăsit în art. 85, secțiunea a 4-a, capitolul V, iată ce va trebui să facă Axinte în perioada de supraveghere. Astfel, actorul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune București la datele fixate de acesta. De asemenea, trebuie să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa. Axinte trebuie să anunțe în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depaseste 5 zile. În plus, e obligat să comunice schimbarea locului de muncă. De asemenea, acesta trebuie să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. Dacă nu se respectă măsurile și obligațiile regăsite în decizie pe timpul perioadei de supraveghere, se va impune executarea pedepsei.

A fost singur la DNA

Cu doar o lună în urmă, actorul s-a dus singur la DNA și a recunoscut că este vinovat. Acesta a declarat că ar fi intervenit pentru fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu. Este vorba de o campanie a fostului post de televiziune, OTV, deținut de către Dan Diaconescu.

“Se fac cercetări că am vrut să ajut pe cineva. A zis: Ești prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai spună de spitalul nostru. Și m-am dus la Dan si i-am zis să nu mai facă și el atâtea probleme, ca Secureanu (…) Domne, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul (n.r. ar fi spus Diaconescu). Și eu i-am pus în legatură”, a spus actorul la sediul DNA. Procurorii spun că Dan Diaconescu l-a trimis pe Axinte să vorbească cu fostul director al spitalului despre bani și i-ar fi cerut să sponsorizeze OTV-ul.

 

Tags
Close