Actualitate

Dezastru în școlile din România. Aproape 600 de școli au intrat în scenariul roșu

Situație fără precedent în România. Din cauza coronavirusului, aproape 600 de școli au intrat în scenariul roșu.

Un număr de 600 de școli din România au intrat în scenariul roșu. De acum încolo, vor face cursurile online.

Dezastru în școlile din România. Aproape 600 de școli au intrat în scenariul roșu

581 de școli din țara noastră vor fi închise și copiii vor învăța online în următoarele două săptămâni, a anunțat Ministerul Educaţiei. Tot acasă vor sta și copiii de la nouă școli din București. Decizia finală va fi luată însă de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Care este situația școlilor în țară

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, 12.540 de unități de învățământ sunt în scenariul I. Alte 4.535 de unități de învățământ se află în scenariul 2. Asta înseamnă că vor participa zilnic doar cei din clasa VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. În plus, 581 de unități de învățământ în Scenariul 3 implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

ISMB: Nouă unităţi de învăţământ vor să treacă la scenariul roşu

14 unităţi de învăţământ din Bucureşti doresc schimbarea scenariului de desfăşurare a cursurilor, dintre acestea 9 optând pentru scenariul roşu. ”Au fost înaintate către inspectorat 14 dosare venite de la unităţile şcolare care intenţionează să schimbe scenariul. Au întrunit consiliile de administraţie din unitate, au fixat schimbarea scenariului, iar acum au primit de la inspectorat din întâlnirea de astăzi cu DSP-ul avize de la noi şi de la DSP şi urmează să fie înaintate către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a primi aprobarea finală.

Dintre acestea, nouă sunt din cauza îmbolnăvirilor. Cele 9 solicită scenariul roşu din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus”, a declarat Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru Agerpres. Potrivit acesteia, celelalte 5 unităţi de învăţământ doresc trecerea din scenariul roşu în cel galben. “Restul de 5 fac solicitarea de a trece din scenariul roşu în cel galben”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IŞMB.

 

 

Tags
Close