Actualitate

Dan Tudorache vrea să fie anulate alegerile. A făcut  o cerere oficială

A făcut o cerere oficială în care a cerut ca alegerile să fie anulate. Dan Tudorache a făcut și o plângerea la Parchetul General.

Nu suportă tot ce s-a întâmpla la alegeri și a cerut a acestea să fie anulate. În acest sens, Dan Tudorache a făcut o cerere oficială.

Dan Tudorache vrea să fie anulate alegerile. A făcut  o cerere oficială

Joi, 1 octombrie 2020, Dan Tudorache a făcut o declarație uluitoare la România TV. Edilul în funcţie al Sectorului 1 a făcut o cerere oficială în care a cerut să fie anulate alegerile. În plus, a făcut o plângere la Parchetul General şi SIIJ. “Nu există niciun proces verbal de intrare în acea cameră. Procuroul i-a dat drumul să vină la şedinţa BES. Urmează ca după această şedinţă să se întoarcă la secţia 4 azi sau mâine să continue cercetările. Vor merge toţi reprezetanţii din Birou. Aşa spunea procurorul. Spun că e foarte bine să se elucideze ce s-a întâmpat”, a explicat Dan Tudorache.

Edilul Sectorului 1 a menţionat că “în această şedinţă se va decide dacă se votează renumărarea sau se închide procesul”. De asemenea, Tudorache a spus că a depus o cerere la BEC privind renumărarea voturilor, iar aceasta urmează să fie analizată vineri.

De ce a făcut și plângere la Parchetul General

Dar Dan Tudorache a depus totodată și o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dar și la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Plângerea este îndreptată împotriva procurorului Nicolae Sprîncu, preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1. “A permis să se intre în acea cameră în care se aflau buletinele de vot, fără să aibă o şedinţă în prealabil”, susţine Tudorache.

Plângerea penală a fost depusă şi împotriva liderului USR, Dan Barna.

“Dan Barna nu avea ce căuta în BES. (…) De asemenea, în plângerea depusă de PSD este menţionat numele lui Andrei Nicolaescu, membru USR şi consilier al lui Clotilde Armand. “A intrat şi nu avea ce să caute în acea sală. Eu, în calitate de candidat, nu am avut voie să intru. Jandarmul mi-a spus să stau în tocul uşii. Eu am respectat legea. Era vorba despre o renumărare a unei secţii de votare. Am respectat ce mi s-a spus. Am stat exact la uşă, dar văd că legea este bună de respectat pentru PSD, nu pentru USR”, a declarat Tudorache.

 

 

Tags
Close