Actualitate

Câte zile libere vor avea elevii în perioada alegerilor locale

În perioada alegerilor locale, autoritățile au anunțat că elevii vor avea câteva zile libere.

Pentru că mai multe școli se vor transforma în secții de votare în perioada alegerilor, elevii vor avea câteva zile libere.

Câte zile libere vor avea elevii în perioada alegerilor locale

Veste bună pentru elevii din România. În perioada alegerilor locale, aceștia vor avea câteva zile libere. Este vorba de un număr de trei zile, pentru a se permite organizarea secțiilor de votare. De asemenea, potrivit RomaniaTV, școlile urmează să fie și dezinfectate. În aceste condiții, minivacanța celor mici va fi vinerea de dinaintea alegerilor ( 25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie).

„Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale. Asta fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte. Deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare. Iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă. Și aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern. Dar şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii septembrie.

Nelu Tătaru spune că secțiile de vot trebuie să fie pregătite

La rândul său și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru spune că totul trebuie să fie pregătit ca la carte pentru alegerile locale. Asta înseamnă, în primul rând igienizare și dezinfectare.

„Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale care au anumiți timpi. Și pentru a avea siguranța și a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala”, a menționat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

Tags
Close