Actualitate

România are de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie

Nici un reprezentant al României nu s-ar fi gândit vreodată că România va trece prin așa ceva. Dar acum avem de 10 ori mai multe cazuri decât Italia.

Reprezentantul României la OMS, a șocat întreaga țară cu declarația sa. Avem de 10 ori mai multe cazuri decât Italia.

Alexandru Rafila șochează: ”România are de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie”

Potrivit gandul.ro, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut o declarație uimitoare. Acesta a vorbit deschis despre ce se întâmplă cu pandemia de coronavirus, menționând că România are de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie, cu un un indice de 50, adică de 10 ori mai multe cazuri decât Italia.

Italia are un indicator de incidență cumulată de 5

Totodată, medicul Alexandru Rafila a menționat și faptul că Italia a reușit să aibă un indicator de incidenţă cumulată de 5. Asta în condițiile în care la începutul pandemiei, în Italia situația era dezastruoasă. ”Noi ne găsim într-o situaţie paradoxală acum. Pentru că, dacă ţineţi minte, acum 2-3 luni şi în Italia se înregistrau mii de cazuri de infecţie în fiecare zi. Cu sute de decese. Au fost şi zile când se apropiau de 1.000 de decese într-o singură zi. Situaţia era dramatică. În România erau 200 – 300 de cazuri, decesele erau undeva în jur de 20 – 30.

Deci ne aflam într-o situaţie incomparabil mai bună decât Italia. Şi Italia a reuşit un lucru extraordinar. Italia are una dintre cele mai mici incidenţe cumulate. Știţi, acel indicator care este utilizat în Uniunea Europeană în monitorizarea evoluţiei infecţiei. Au un indicator al incidenţei cumulate în jur de 5. Și România, care stătea aşa de bine în urmă cu două – trei luni, are un indicator de incidenţă cumulată de peste 50. Deci avem de 10 ori mai multe cazuri, raportat la populaţie, decât Italia. Am reuşit această «performanţă» în doar două luni de zile”, a afirmat, la Digi 24, Alexandru Rafila, referitor la carantinarea românilor care intră în Italia.

 

Tags
Close