Actualitate

Alba neagra cu pensiile. Marcel Ciolacu anunță o majorare cu 40%

După nenumărate discuții legate de majorarea pensiilor, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Marcel Ciolacu spune că se anunță o majorare, așa cum spune legea.

Pensionarii se pare că, în sfârșit, pot să răsufle ușurați. Marcel Ciolacu anunță o majorare cu 40%, așa cum prevede legea.

Alba neagra cu pensiile. Marcel Ciolacu anunță o creștere cu 40%

Discuțiile despre pensii par să nu se termine niciodată. În acest moment, Marcel Ciolacu vine cu o veste extraordinară pentru pensionari și anunță o majorare cu 40%. Președintele PSD susține că a vorbit de multe ori cu liderii de grup parlamentar despre punctul de pensie care ar urma să fie majorat cu 40%.

„Am avut discuţii astăzi cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partid. Și noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun. (…) Sunt mai mulţi lideri, cred că o să anunţe domniile lor în ziua votului. În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament (…) printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a declarat Ciolacu la România TV.

Legile trebuie respectate

În plus, Ciolacu a declarat că motivul pentru care PSD a formulat acel amendament, l-a reprezentat faptul că legile trebuie respectate. „Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS spune acest lucru. (…) Nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă. Vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, fiindcă ei nu se regăsesc în economie. (…)

În ceea ce priveşte împrumuturile, noi plătim o dobândă de 4,74%. Este cea mai mare dobândă plătită de un stat european. FMI a acordat multor state, Poloniei, Greciei, Bulgariei, împrumuturi cu dobândă zero, 2 miliarde de euro, pentru perioada de pandemie, cu o singură condiţie, ca achiziţiile să se facă transparent. Vreau să vă spun că România nu a accesat un astfel de împrumut”, a afirmat Ciolacu. .

 

 

 

Tags
Close