Tehnologie

Telefonul „cameleon” care își schimbă culoarea carcasei

Vivo a prezentat o inovație în domeniul telefoanelor mobile, lansând un dispozitiv "cameleon".

Advertisment
Advertisement

Telefonul care își schimbă culoarea carcasei a fost prezentat de Vivo. Produsele acestei companii nu se vând deocamdată în Europa. Chiar și așa, de-a lungul anilor, producătorul chinez a adus pe piață mai multe smartphone-uri ieșite din comun și inovatoare.

Modelele Vivo au fost primele cu o camera reflectabilă și ecran lipsit de decupaje. De asemenea, au fost primele cu senzori de amprentă aflați în display și, de curând, primele cu sisteme de camere stabilizate activ cu ajutorul unui sistem de tip „gimbal”.

Advertisment

Acum, tot acest producător va lansa primele telefoane cu capac din spate ce își poate schimba culoarea. Pentru asta, este utilizată tehnologia de sticlă electrocromică.

Advertisment

Telefonul care își schimbă culoarea carcasei

Tehnologia respectivă nu debutează acum pe smartphone-uri. OnePlus a fost, de fapt, primul producător care a folosit un asemenea panel de sticlă pe spatele unui telefon. Este vorba despre modelul Concept One, creat în parteneriat cu McLaren.

Acela a fost și ultimul dispozitiv realizat în parteneriat de cele două companii. În acel caz, sticla care poate fi colorată la comandă era utilizată numai pentru a ascunde camerele foto sau pe post de filtru ND pentru acestea. Bineînțeles, avea doar o nuanță: negru.

În ceea ce privește dispozitivul pe care Vivo îl prezintă în China, spatele este cu totul acoperit cu asemenea sticlă. Smartphone-ul poate astfel să treacă de la o culoare la altă prin simpla apăsare a unui buton. Putem observa însă numai un efect de „decolorare”, ce va schimba nuanța.

Modelele prezentate au spate de culoare albastru închis și pot căpăta o altă nuanță de albastră, mai apropiată de alb sau argintiu. Vivo încearcă să ascundă modulul de camere, dar un alt clip arată că acest telefon are un aspect asemănător cu cel al seriei Vivo X50, ce integrează acea camera gimbal.

Nu se cunosc deocamdată numele noului telefon sau data de lansare a acestuia.

Advertisment
Advertisment