Tehnologie

Netflix are peste 16 milioane de noi abonați datorită izolării

În astfel de momente, când lumea stă tot mai mult în case, compania Netflix a avut foarte mult de câștigat.

Advertisment
Advertisement

Aproape toate țările se află sub asediul virusului Covid-19. Din această cauză, de aproximativ o lună, s-a hotărât izolarea oamenilor în casă pentru a fi oprită răspândirea de coronavirus.

Astfel, în această perioadă, toți caută modalități prin care să alunge plictiseala și monotonia. O variantă la care mulți au apelat a fost Netflix, deoarece nimic nu se compară acum cu o platformă plină de filme și seriale.

Advertisment

Netflix are peste 16 milioane de noi abonați

Numărul abonaților pe platformă a crescut foarte mult anul acesta. Din cauza izolării din întreaga lume oamenii sunt nevoiți să stea acasă. De aceea, Netflix este o modalitate bună prin care oamenii uită de probleme.

Advertisment

Firma a declarat că aproape 16 milioane de persoane și-au creat conturi în primele trei luni ale acestui an. Acest număr este dublu în comparație cu cel din ultimele luni ale anului 2019.

Cu toate astea, reprezentanții companiei au spus că din cauza acestei pandemii au fost oprite aproape toate filmările din întreaga lume.

De asemenea, scăderea accentuată a valorii banilor din anumite regiuni a afectat și veniturile firmei. Astfel, noii abonați din afara SUA nu aduc același profit companiei precum o făceau dacă ar fi fost înainte de criză.

Chiar și așa, prețul acțiunilor companiei de divertisment a crescut cu peste 30% în acest an. Analistul eMarketer, Eric Haggstrom, a confirmat că Netflix va continua să fie compania afectată cel mai puțin de Covid-19. Această afacere este perfectă pentru populație, care este brusc blocată în casă.

Netflix încearcă să gestioneze eficient creșterea numărului de abonați

Cererea a fost atât de mare, încât luna trecută Netflix a spus că va reduce calitatea streaming-ului în Europa. Asta se va întâmpla pentru a ușura eforturile furnizorilor de servicii de internet.

De asemenea, firma a angajat personal suplimentar de asistență pentru clienți pentru a gestiona mai bine posibilele neplăceri.

Analiștii au constatat că firma urmează să mai adauge încă 7,5 milioane de membri până la sfârșitul lunii iunie. Dar aceștia au și avertizat că o dată ce izolarea nu va mai fi obligatorie și cererea va scădea. Netflix a anunțat că a achiziționat noi filme pentru a menține interesul crescut al publicului.

Advertisment
Advertisment