Tehnologie

Google va dispune de un sistem de alertă pentru Android

Gigantul american integrează un sistem de alertă în caz de cutremur.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Google va avea de acum un sistem de alertă pentru Android, care nu va necesita activarea sau oprirea acestuia. Concret, fiecare telefon va funcționa pe post de seismometru. În momentul în care mai multe smartphone-uri raportează informații asemănătoare în același timp, funcția poate trimite automat avertisment în zona respectivă, către utilizatori.

Va fi introdus un sistem de alertă pentru Android

Pentru început, detectorul de cutremur va fi valabil în Statele Unite ale Americii. Potrivit Google, noua funcție va utiliza senzorii din telefoanele cu Android pentru a detecta valul inițial al unui cutremur. Drept urmare, vor putea fi atenționate persoane din apropiere, care ar putea primi alerta cu puțin timp înainte că fenomenul să lovească.

Advertisment

Compania a colaborat cu USGS (United States Geological Survey) și cu guvernul statului California în vederea trimiterii alertelor pe smartphone-urile cu Android utilizând ShakeAlert, care supraveghează 700 de seismometre pe suprafața acestui stat.

Advertisment

Prin intermediul telefoanelor mobile, sistemul respectiv poate fi acum activat oriunde în lume, creând cea mai mare rețea de seismometre de pe mapamond. De asemenea, în California va fi prima dată funcțională această opțiune, urmând ca ulterior să se extindă în alte regiuni ale SUA.

Ar putea fi activat oriunde în lume

Depinzând de legislația în vigoare din alte state, detectorul de cutremure ar putea funcționa oriunde în lume. Aceste informații vor fi utilizate și pentru a oferi rezultate relevante în căutări în preajma cutremurelor.

De exemplu, vor putea fi trimise date rapid și corect la căutări de genul „cutremur” sau „cutremur în localitatea X”. Aplicația MyShake dispune de o opțiune asemănătoare, ce utiliza smartphone-uri pentru a trimite date și alerte referitoare la aceste fenomene.

Aceea trebuia însă instalată pe fiecare dispozitiv în parte și trimitea alerte numai către utilizatorii săi. Varianta Google este disponibilă pentru toți cei care folosesc sistemul de operare Android.

sursă: Engadget 

Advertisment
Advertisment