Tehnologie

Google Maps va dispune de o nouă grafică

Google actualizează hărțile din cadrul celebrei aplicații.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Google Maps va dispune de o nouă grafică, în cadrul a ceea ce ar putea fi cel mai important upgrade vizual de până acum. Astfel, serviciul lansat în urmă cu 15 ani va beneficia de noi detalii în modul de navigare. Ele vor reflecta specificul geografic și tipul vegetației.

De asemenea, sunt incluse și alte repere precum poziționarea trecerilor de pietoni, facilitând orientarea în peisajul urban.

Advertisment

O nouă grafică pentru serviciul Google

Apărut că un instrument de navigare, Google Maps a evoluat foarte mult, devenind un adevărat asistent ce oferă informații utile despre locul în care vrei să mergi și despre ce ai putea să faci acolo.

Advertisment

Acum, serviciul va dispune de mai multe detalii, lansând o nouă versiune de grafică. Acesta va putea reda peisaje mai colorate și mai bine evidențiate. Obiectivul constă în a ajuta utilizatorii să înțeleagă mai ușor cum arată zona pe care o privesc.

Google Maps oferă opțiunea de vizualizare utilizând imagini prin satelit de înaltă fidelitate. Acoperă astfel 98% din teritoriul locuit al planetei. Chiar și așa, ele nu sunt utile la folosirea modului de navigare, utilizatorii având doar opțiunea cu reprezentare grafică a hărților, prea săracă în detalii pentru a oferi o perspectivă completă asupra zonei respective.

Utilizând un nou algoritm de colorare a hărților, serviciul Google e capabil acum să folosească imaginile din satelit și să transpună informațiile din acestea într-o hartă mai detaliată și mai dinamică. În momentul în care explorezi un loc vei putea vedea cu ușurință caracteristicile geografice ale acestuia.

Vei putea să distingi ușor plajele aride de deșerturile de râuri, lacuri sau văi. Mai mult, se poate observa din culori cât de bogată este vegetația dintr-un anumit loc sau calotele de zăpadă din vârful munților.

Urmează și alte îmbunătățiri

În viitorul apropiat, Google Maps va dispune și de informații detaliate la nivelul străzii. Acestea vor arată formă și lățimea ei la scară. Utilizatorii vor știi astfel cu exactitate unde se află trotuarele, trecerile și refugiile de pietoni. În plus, vor fi disponibile informații pentru accesul persoanelor cu handicap.

Aceste detalii vor fi disponibile în următoarele șase luni în Londra New York și San Franciso, iar ulterior se vor extinde în tot mai multe localități.

sursă: go4it.ro

Advertisment
Advertisment