Tehnologie

Cum poți să revii la vechea interfață Facebook

Rețeaua de socializare a făcut recent un upgrade important, însă nu toată lumea e mulțumită de acesta.

Advertisment
Advertisement

Facebook obligă acum toți utilizatorii să folosească noua interfață a platformei. Această vine cu opțiunea de afișare în „dark mode”, un aspect diferit pentru fiecare element și anumite „îmbunătățiri de performanță”, așa cum spune compania. Chiar și așa, multe persoane vor să revină la vechea interfață Facebook.

Asta deoarece, în urma upgrade-ului, este mai greu de navigat și apar mai multe probleme de performanță decât înainte. Nu mai există însă un mod oficial de a folosi din nou versiunea clasică. În schimb, a apărut o extensie de Chrome care aduce înapoi pe desktop interfața anterioară.

Advertisment

Chrome poate reactiva vechea interfață Facebook

Versiunea clasică poate fi reactivată cu ajutorul unei extensii de Chrome, numită Old Layout. Acesta nu are nevoie de niciun fel de configurare. Mai mult, ea nu modifică rețeaua și nu rulează foarte multe script-uri în fundal, care ar putea duce la performanță și funcționalitate reduse.

Advertisment

Versiunea veche pe care extensia Chrome o permite este, de fapt, tot interfața oferită de platforma lui Zuckerberg. Ea încă se regăsește pe site și este utilizată în unele cazuri. În momentul în care descarci și instalezi Old Layout, Facebook primește date eronate de la browser-ul tău.

Concret, extensia îi transmite faptul că rulezi pe o versiune veche de browser, incompatibil cu noua versiune. Drept urmare, browser-ul îți livrează informațiile cu interfața compatibilă pentru versiunea utilizată de tine,

Toate elementele vechi de pe Facebook revin la forma anterioară. Bineînțeles că asta vine și cu toate dezavantajele vechii versiuni. De exemplu, în cazul în care navighezi din News Feed în altă parte, în momentul în care dai back, News-ul va fi reîmprospătate, fără să mai poți continua să navighezi de unde ai rămas.

Nu se știe cât timp va putea funcționa extensia pentru Chrome, dar, dacă nu agreezi noua interfață Facebook, poți măcar să amâni upgrade-ul cu ajutorul Old Layout.

Advertisment
Advertisment