Tehnologie

Apple poate bloca Fortnite de la Epic Games, dar nu si Unreal Engine 

Un judecător american a decis că, deocamdată, Apple poate continua să blocheze jocul video Fortnite din App Store.

Advertisment
Advertisement

Totuși, gigantul tehnologic nu poate încheia conturile dezvoltatorilor Epic Games și nici nu poate compromite Unreal Engine. Cel din urmă fiind utilizat de mulți alti creatori importanţi de jocuri. Cel puţin până la o audiere completă care poate avea loc pe 28 septembrie a.c.

Apple a scos Fortnite din App Store după ce Epic Games și-a încălcat în mod deliberat regulamentul pentru a protesta împotriva Apple. Epic a spus că Apple a amenințat, de asemenea, că va elimina accesul la instrumentele pentru dezvoltatori.

Advertisment

Ce stipulează hotărârea judecătorească

În hotărârea sa, după cum a relatat The Verge, judecătoarea Yvonne Gonzalez Rogers a scris că Epic Games nu a demonstrat că acțiunile Apple până acum au provocat „prejudiciul ireparabil” pe care l-a pretins în documentele sale legale. Totuși, ea a mai scris că Apple a „ales să acționeze sever”. Amenințând să blocheze Unreal Engine, care este utilizat pe scară largă şi de alţi producători.

Advertisment

Epic Games și Apple au libertatea de a se litiga reciproc. Însă disputa lor nu ar trebui să creeze un prejudiciu pentru alti participanți”, a spus ea. Cu toate că în ceea ce privește Fortnite, Epic a „ales strategic să-și încalce acordurile cu Apple”, a mai adaugat ea.

Condițiile App Store afirmă că Apple ia 30% din veniturile obținute din achiziții digitale în aplicație, iar dezvoltatorii nu au voie să semnalizeze că prețurile pot fi mai ieftine în afara aplicației.

Google are aceleasi principii în Play Store-ul său

Ambii au eliminat Fortnite din magazinele lor după ce Epic a oferit o reducere la moneda sa în joc – V Bucks. Motivul fiind faptul că aceste monede au fost cumpărate pe site-ul web.

Luni, Microsoft a anunţat că susține Epic Games în aceasta dispută. Chiar Phil Spencer de la Xbox a menţionat acest lucru printr-un anunţ pe Twitter. „Asigurarea că Epic are acces la cea mai recentă tehnologie Apple este lucrul potrivit pentru dezvoltatorii și utilizatorii de jocuri.”

Advertisment
Advertisment