TehnologieUltima ora

„Investitorii pot pierde tot” Avertisment de ULTIM MOMENT, de la Uniunea Europeană despre criptomonede

Uniunea Europeană lansează un avertisment de ultim moment și transmite că persoanele care au investit în criptomonede pot pierde toți banii.

Advertisment
Advertisement

Un nou avertisment transmis de Uniunea Europeană șochează! Organele avizate transmit că persoanele care „au băgat bani în criptomonede” riscă să piardă tot ce au investit, din cauza înșelătoriilor.  Avertismentul vine de la organismele europene de supraveghere în domeniul valorilor mobiliare, bancar și al asigurărilor, care au dat publicității, joi, o declarație comună.

Potrivit Reuters, declarația consemnează încă un avertisment lansat către clienții care sunt clienți ai instituțiilor UE cu privire la criptomonede, cunoscute drept cripto-active. Instituțiile abilitate arată că investitorii nu beneficiază de protecție și nu pot face apel la compensații în temeiul legislației UE privind serviciile financiare.

Advertisment

„Investitorii se confruntă cu posibilitatea de a pierde tot” Avertisment de ULTIM MOMENT, de la Uniunea Europeană, despre criptomonede

„Investitorii se confruntă cu posibilitatea foarte reală de a pierde tot în cazul în care cumpără aceste active”, autorităților europene. „Investitorii trebuie avertizați asupra riscurilor publicității înșelătoare, inclusiv prin rețele sociale și influenceri. Clienții trebuie să fie în mod special prudenți când vine vorba de randamentele rapide sau mari promise, în special cele care par prea bune pentru a fi adevărate”, se mai arată în declarația semnalată de Reuters.

Advertisment

Acesta este un semnal de alarmă menit să minimizeze riscurile persoanelor care aleg să își investească economiile în criptomonede, unde bitcoin și ethereum acaparează aproximativ 60% din piață.

 

Advertisment
Advertisment