Tehnologie

Verdict pozitiv pentru Epic Games! Unreal Engine rămâne pe iOS

Conflictul dintre Epic Games și Apple continuă, iar compania de jocuri a primit o veste bună.

Advertisment
Advertisement

Unreal Engine rămâne pe iOS, în urma unui verdict pozitiv primit din partea instanței. Zilele trecute, Microsoft s-a poziționat de partea Epic Games, afirmând că blocarea companiei de la conturile de dezvoltator pentru platformele Apple ar putea afectate întreaga comunitate de dezvoltatori.

Motorul grafic Unreal Engine este utilizat de multe firme ce produc jocuri și alte aplicații pe App Store pentru iOS și macOS. Astfel, instanța a hotărât că nu poate opri accesul companiei la instrumentele necesare dezvoltării motorului grafic.

Advertisment

Unreal Engine rămâne pe iOS

În ciuda acestei decizii, Epic Games nu are multe motive de bucurie. Dezvoltatorul de jocuri spera să primească o hotărâre favorabilă înainte de a ajunge în instanță pentru această situație. Potrivit deciziei judecătorești, Fortnite va fi în continuare în afara App Store.

Advertisment

În același timp, reprezentanții Apple au afirmat zilele trecute că Epic Games poate în orice moment să aduce Fortnite înapoi pe platformele lor. Asta se aplică atât timp cât renunță la metoda alternativă de plată de joc.

Avocații producătorului de Apple au încercat să lupte împotriva acestei hotărârii. Au susținut din nou ca Epic să rezolve problema pe care a introdus-o în joc acum două săptămâni. Chiar și așa, blocarea Unreal Engine ar putea afecta alte companii ce nu au legătură cu acest conflict. Acest motiv a fost suficient pentru a păstra accesul la instrumentele de dezvoltare Apple pentru Epic.

Chiar și așa, instanța a avut o remarcă interesantă la adresa avocaților companiei de jocuri. „Clientul dumneavoastră nu intră în acest demers legal cu mâinile curate. Din perspectiva mea, nu poți spune că ți se aduce un prejudiciu ireparabil în momentul în care tu îl creezi intenționat”.

Compania de jocuri a prevăzut acțiunile legale

Epic Games nu a oferit producătorului Apple prea mult timp pentru a lua o decizie. Între timp au mai apărut și alte detalii. CEO-ul Epic Games, Timp Sweeney, a scos la iveală un e-mail pe care l-a trimis conducerii Apple înainte de a utiliza o metodă alternativă de plată.

Sweenet informase Apple că nu va mai fi de acord cu plata a 30% din valoarea vânzărilor prin App Store și că vrea că acest procent să fie redus. Mai mult, el solicita să îi se permită publicarea unui magazin alternativ de jocuri, numit Epic Games Store. Acesta ar urma să funcționeze similar cu App Sotre, de unde utilizatorii să poată achiziționa jocuri.

Mesajul a fost trimis în noapte de dinaintea judecatei. Ținând cont de faptul că Epic Games avea deja un dosar gata de depus la tribunal, un clip animat și un eveniment în-game pregatit, este clar că totul a fost orchestrat în detaliu.

sursă: go4it.ro

Advertisment
Advertisment