Sport

Universitatea Craiova vrea să facă două super transferuri

Gruparea olteană intenționează să se întărească în sectorul defensiv prin aducerea lui Planic și Găman.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În plină pandemie de coronavirus, Universitatea Craiova vrea să facă două transferuri spectaculoase. Bogdan Planic de la FCSB și Valerică Găman ar urma să ajungă în Bănie. Astfel, oltenii și-ar rezolva problemele din centrul apărării.

Oltenii încearcă două super transferuri

Conducerea Universității Craiova a renunțat de curând la mai mulți fotbaliști, iar acum caută înlocuitori pentru aceștia. De la olteni au plecat Martic, Ferreria și Dilena, lăsând goluri serioase în lotul echipei.

Advertisment

Corneliu Papură, antrenorul formației, a declarat că a ajuns la o înțelegere cu Martic, el „nemaiavând motive să joace acolo”. Pe de altă parte, lui Ferreira și lui Deilna urma să le expire contractele. Papură spune că a negociat cu aceștia, în vederea continuării înțelegerii până la finalul sezonului.

Advertisment

Din cauza incertitudinilor privind reluarea și încheierea sezonului, nu s-a ajuns la o înțelegere. Astfel, Universitatea Craiova s-a despărțit de 3 jucători. Pentru a rezolva problemele din apărare, Mihai Rotaru a pus ochii pe Planic, anunță prosport.

Bogdan Planic a refuzat reducerea salarială de la FCSB. Drept urmare, fundașul central a fost trecut în plan secund de patronul echipei, Gigi Becali. Finanțatorul „roș-albaștrilor” a anunțat public că e dispus să îl ofere pe sârb la schimbul sumei de 500 000 de euro.

Mai mult, Universitatea Craiova vrea să îl aducă și pe Valerică Găman. Fotbalistul e aproape de a își rezilia contractul cu Al Shabab. Bogdan Planic are 28 de ani, iar Valerică Găman 31 de ani.

Situația din Liga 1

Pandemia de coronavirus a dus la suspendarea fotbalului din România. Încă de atunci, oficialii FRF, LPF și ai cluburilor încearcă să găsească soluții pentru a relua sezonul sau pentru a desemna campioana. Printre variante, se numără și mutarea echipelor în Antalya.

În momentul întreruperii, CFR Cluj se afla pe poziția întâi, cu 30 de puncte. FCSB era pe locul secund, cu 26 de puncte, „roș-albaștrii” fiind urmați de Universitatea Craiova, tot cu 26 de puncte.

Astra Giurgiu, FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș încheie clasarea din play-off-ul Ligii 1. Doar două etape din această faza a campionatului au fost desfășurate înainte de întrerupere.

Advertisment
Advertisment