Sport

Trump sugerează amânarea Jocurilor Olimpice

Donald Trump consideră că Jocurile Olimpice nu ar trebui să aibă loc fără spectatori. În acest context nu mai au nici un farmec

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Tokyo este locul unde ar trebui să se țină Jocurile Olimpice însă puțin probabil că acestea să aibă loc. Din cauza numărului alarmant de coronavirus foarte multe competiții sportive au fost anulate.

Donald Trump spune că Jocurile Olimpice ar trebui amânate un an

Tot mai multe persoane sunt infectate cu Covid-19. Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea pune în pericol mulți oameni având în vedere numărul mare de participant din fiecare an.

Advertisment

Turneele de calificare programate în această perioadă au fost amânate. Japonezii nu pot concepe că un eveniment de asemenea anvergură să se amâne.

Advertisment

Președintele american consideră că este mai bine să nu se desfășoare acum decât să se desfășoare fără spectatori. Acesta sugerează organizatorilor ideea de a amâna Jocurile Olimpice până la anul.

Cu siguranță este sinistru să vezi o asemenea competitie cu toate locurile goale. Dacă se anulează evenimentul, nu înseamnă că nu va mai avea loc niciodată.

Acesta va fi organizat într-o altă perioada, după ce trece pericolul cu epidemia coronavirus. În viziunea președintelui American această este alternativă cea mai bună.

Japonia nu vrea să conceapă că Jocurile Olimpice nu vor mai avea loc

Premierul japonez Shinzo Abe ar trebui să țină seama de spusele acestuia. Japonezii au auzit care este propunerea lui Trump și refuză categoric să accepte.

Ei spun că va avea loc competiția și nu se va amâna. Aceștia cooperează strâns cu reprezentanții Comitetului Internațional Olimpic, Comitetul de Organizare și autorităţile din Tokyo.

Se fac eforturi foarte mari pentru a se continua pregătirile pentru acest eveniment în mod optim. Nu vor să își spulbere visele doar pentru că așa crede Trump. Ei sunt de o altă părere iar decizia finală le aparține.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga spune că nu se face nici o modificare. Ministrul pentru organizarea Jocurilor Olimpice Seiko Hashimoto, a respins ideea că această competiţie să se desfăşoare în lipsa spectatorilor. Acesta spune că nu se poate acceptă acest lucru.

Japonezii speră că Jocurile Olimpice de la Tokyo, vor avea loc în perioada 24 iulie – 9 august. În cazul în care epidemia se extinde iar riscurile contaminării sunt tot mai mari, probabil că se mai discuta ideea de amânare. Până atunci se continuă pregătirile cu gândul că totul va fi bine până la vara.

Advertisment
Advertisment