Sport

Sunt probleme grave în sportul feminin din cauza COVID-19

În cazul sporturilor feminine, oricum ofertele de preț erau mici, însă din cauza virusului și economiei dte peste cap, sportul feminin încet se duce la fund

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Harrison, care joacă în  W.N.B.A. sezonul acesta cu Dallas Wings, are probleme autoimune, așa că a dorit să iasă din Italia și mai aproape de sistemul său de asistență. Ea a plătit 1.000 de dolari pentru un bilet dus-întors în Texas și, joi, s-a legat de o mască medicală și a zburat înapoi în Statele Unite.

Ea a planificat să se găsească într-un hotel din afara Dallas-ului timp de două săptămâni, în auto-carantină pentru că nu voia să riște să infecteze pe ceilalți.Acestea sunt probleme forte dureroase pentru sportivele cu adevărat talentate care își cunosc valorile.

Advertisment

„Nu știu dacă se va reporni sezonul nostru sau chiar dacă voi fi plătită acum, iar din punct de vedere financiar acest salariu este cu siguranță important pentru mine”, a spus Harrison, care este din Nashville și a jucat pentru Universitatea din Tennessee. „Întreaga situație este atât de înfricoșătoare.”

Advertisment

Coronavirusul a distrus lumea sportului, aruncând mulți sportivi profesioniști, precum Harrison, în incertitudine. Dar femeile care s-au luptat atât de mult pentru a ajunge la nivelul superior de sport, ar putea simți o durere mai accentuată decât necazurile de călătorie.

Ofertele de plată și sponsorizările lor sunt adesea mult mai mici decât cele ale bărbaților; ligile lor sunt mai puțin stabilite. Spectrul unei recesiuni este o preocupare suplimentară.

Ligile profesionale ale femeilor sunt de obicei concentrate pe laser pentru a-și dezvolta succesul și a găsi modalități de a-și cultiva mărcile pentru a le face durabile pe termen lung. Dar, la fel ca restul unei populații care se confruntă cu complicații zilnice cauzate de coronavirus, acum trebuie să își dea seama cum să navigheze într-o lume care se schimbă aparent în minut.

Sunt probleme grave în lumea baschetului

Ligi de baschet precum Asociația Chineză de Baschet și Euroliga lui Harrison s-au închis, trimițând jucătorii care se zbat acasă. Agentul lui Harrison, Boris Lelchitski, a spus că îi preocupă pe clienții săi care joacă de peste mări să fie scăzute la salarii sau bonusuri și că „suspiciunea lui nebună este că nu vom fi plătite” de echipele din țările afectate de virus.

Acești bani pierduți vor afecta în special jucătorii de sex feminin, pentru că salariile din ligile din afara Statelor Unite tind să fie de trei până la cinci ori mai mari decât plata din W.N.B.A. Pentru jucătorii care nu se află în W.N.B.A., a adăugat el, aceste verificări sunt deosebit de esențiale.

Advertisment
Advertisment