Sport

Sportivii sunt supuși unui risc suplimentar în fața virusului

În urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia că fotbaliștii și sportivii de performanță sunt supuși unui risc mai mare dacă sunt infectați cu coronavirus.

Covid-19 a făcut numeroase victime în ultimele luni. Orice categorie de vârstă poate contacta acest virus și poate fi afectată de simptomele sale. Acesta poate fi transmis foarte ușor, iar unele persoane se pot confrunta cu probleme mari dacă sunt infectate.

Astfel, Germania și Italia au făcut un studiu în urma căruia sugerează că virusul este mult mai periculos dacă ajunge în corpul unui sportiv de performanță.

Sportivii se supun unui risc suplimentar dacă sunt infectați cu noul virus

Covid-19 poate provoca leziuni pulmonare și complicații, cum ar fi pneumonia și, în cazuri grave, sindromul de insuficiență respiratorie acută. Așadar, imunologii și specialiștii pneumologi din Berlin, Roma și Verona declară că dacă sportivii sunt infectați, pot suferi mai mult decât un om normal.

Acest lucru este din cauză că particulele de virus sunt direcționate mai ușor în zona inferioară a plămânului. Sportivii profesioniști sunt expuși mai mult din cauza practicării frecvente a exercițiilor intense și de lungă durată. Cercetătorii afirmă că „plămânii ideali” ai sportivilor favorizează semnificativ inhalarea profundă a agenților infecțioși.

Ei au spus că virusul se poate răspândi mai ușor în zonele cele mai adânci ale plămânilor în timpul exercițiilor. Și astfel, acțiunea sa începe să fie mai agresivă. În sporturile cu mulți jucători, precum cele de echipă sau maratoanele, aceleași particule au șanse mari să fie inhalate de alți sportivi. Și așa este facilitată transmiterea virală.

Sunt ridicate întrebări cu privire la reluarea prematură a competițiilor

Toate competițiile de sport au fost amânate în această perioadă. Reluarea lor este un subiect destul de discutat recent. Toți cei implicați nu doresc ca sportivii să fie supuși riscurilor de îmbolnăvire. Înainte de a se lua o decizie, sunt analizate toate detaliile privind siguranța și sănătatea participanților.

Pe data de 25 mai, UEFA a stabilit ca fiecare ligă națională să își prezinte planurile legate de reînceperea activităților. Cu toate acestea, ligile, organele de conducere și cluburile au spus că se vor întoarce doar atunci când riscul nu mai este așa mare. De asemenea, vor fi luate în calcul și sfaturile medicale.