Sport

Sportivii fac front comun împotriva pandemiei

Covid-19 face foarte multe victime în întreaga lume, bilanțul mondial fiind unul devastator. Mulți sportivi au ales să se implice direct în lupta cu pandemia.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Numeroase persoane din lumea sportului au decis să ofere o mână de ajutor în această perioada de criză. Acestea se implică prin diverse metode pentru a fi siguri că pandemia va lua sfârșit cât mai curând.

Sportivii nu rămân pasivi

Neymar, starul lui PSG, a donat 870 000 de euro pentru spitalele din Brazilia care se lupta cu virusul asiatic. Neymar a oferit suma de bani agenției umanitare UNICEF și a dorit să rămână anonim, însă presa i-a aflat identitatea.

Advertisment

Cristiano Ronaldo și Leo Messi au donat nu mai puțin de un milion de euro fiecare pentru instiuțiile medicale. Aceeași suma uriașă a fost oferită și de Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, dar și de Rober Lewandowski.

Advertisment

Căpitanul lui Real Madrid, Sergio Ramos, a donat personalului medical din Spania numeroase echipamente de protecție. Astfel, instituțiile au primit 264 000 de măști, 15 000 de teste și 1 000 de alte echipamente.

Paul Pogba, starul lui Manchester United, a lansat o campanie pentru a ajuta copiii afectați de Covid-19. Fotbalistul încearcă să strângă 30 000 de euro, iar dacă va reuși, acesta va dubla suma.

Tenismenul Novak Djokovic a contribuit și el cu nu mai puțin de un milion de euro. Banii vor merge către spitalele din Serbia. Aceștia vor fi folosiți în vederea achiziționării de ventilatoare și alte echipamente medicale.

Și personalitățile din România fac front comun împotriva virusului

Sorana Cîrstea a ales să vină în ajutorul românilor infectați, oferind o sumă impresionanta. Simona Halep și Mihaela Buzărnescu au făcut și ele donații consistente pentru lupta împotriva pandemiei.

Nici finanțatorii cluburilor de fotbal din România nu rămân pasivi. Gigi Becali a dotat numeroase spitale cu echipamente necesare. Acesta a cumpărat măști, mobilier, combinezoane și multe alte lucruri de care instituțiile duceau lipsa.

Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo, a ales să se implice într-un mod diferit. Omul de afaceri și-a pus hotelul la dispoziția medicilor. Cadrele medicale nu se pot întoarce acasă pentru a nu risca să pună viață familiilor în pericol.

Acestea sunt doar câteva dintre personalitățile din sport care s-au implicat în lupta cu pandemia de coronavirus. Tot mai mulți încearcă să se implice și totodată să ofere un exemplu.

 

Advertisment
Advertisment