Sport

S-au anulat sporturile, show-ul sportiv va avea de suferit

Din păcate, din cauză că multe sporturi de primăvară s-au anulat, multe dintre show-urile TV sportive nu mai au ce pune pe posturi.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

ESPN are o problemă particulară de rezolvat în următoarele câteva săptămâni, legată de show-ul sportiv:

Ce pune o rețea de televiziune sport la TV atunci când acestea nu mai sunt live?

Răspunsul pentru ei și alte rețele de sport în acest moment nu este clar pe un  termen lung. Toți încearcă să-și dea seama după ce jocurile din toate sporturile majore au fost anulate sau amânate pentru a încetini răspândirea COVID-19. “Apreciem răbdarea dvs., deoarece lucrăm prin modificări pentru zilele următoare”, a spus vicepreședintele ESPN, Josh Krulewitz, ca răspuns la anchetele de programare. „Echipa noastră de programare lucrează din greu pentru a umple găurile din rețelele noastre și vom oferi actualizări la finalizare.”

Advertisment

Aceștia caută la fel de profund soluții pentru a avea un public cât mai larg, însă perioada aceasta este foarte dificilă.

Advertisment

Spre deosebire de alte rețele de televiziune care își pot umple linia de programare cu re-rulări, filme și știri non-sportive, ESPN, Fox Sports 1, NBCSN și alții se bazează pe jocuri sportive pentru a atrage spectatorii și apoi vor umple restul timpului vorbind despre acele jocuri. Însă acum, când nu există principalul subiect, ghidul TV a spus vineri „A fi anunțat” în anumite sloturi de timp, cu replici ale jocurilor vechi programate în altele.

Soluția pe termen scurt este de a reexecuta în televiziune jocuri clasice, plus documentare și știri, dacă acestea există.

Cum se descurcă ESPN, un show sportiv foarte cunoscut?

ESPN se confruntă cu o situație care este atât mai dificilă, cât și mai ușoară decât altele. Are mai multe găuri de umplut pe mai multe canale, dar are și o bibliotecă robustă de documentare pentru 30 de jocuri, chiar și istorice, care sunt deja difuzate în mod regulat pe ESPN Classic. Acesta și-a difuzat emisiunea de știri SportsCenter și alte talk-show-uri vineri, în locul jocurilor anulate ale turneului de baschet conferinței de Sud-Est și Atlantic Coast.

Sora ESPN, ABC, transmite filmul pentru 30 de ani „I Hate Christian Laettner” pentru a înlocui partida XFL anulată de sâmbătă dintre Houston și New York. Fără evenimente live, SportsCenter mai poate discuta subiecte NFL pe tot parcursul anului, așa cum se întâmplă în mod normal.

Cea mai grea și mare întrebare pentru aceste rețele, dar mai ales cele regionale de sport, este cât de mult le va afecta veniturile. Conținutul sporturilor live aduce venituri din publicitate uriașe, deoarece atrage audiențe gigantice care se uită în direct în loc să le înregistreze pentru a le urmări mai târziu, când pot transmite rapid aceste reclame.

Difuzarea jocurilor vechi nu este aceeași, însă spectatorii sportivi vor dori să urmărească ceva nou în show-ul live, nu ceva vechi.

NBC va difuza  evenimentul de golf de anul trecut al Campionatului Jucătorilor, după ce evenimentul din acest weekend a fost anulat. Aceasta este o strategie bună pentru evenimentele mari care au abandonat calendarul, a declarat Neal Pilson, fostul președinte al CBS Sports.

Pentru evenimentul Masters 2020 de luna viitoare, care a fost amânat, Pilson consideră ca ar fi mai bine  să-l re-ruleze pe cel de anul trecut care a fost câștigat de Tiger Woods și să îi aducă pe cei mai buni participanți să-l comenteze cu amintirile și ideea lor din timpul re-rulării.

Advertisment
Advertisment