Sport

Schimbări radicale în fotbalul mondial

FIFA tocmai ce a anunțat deciziile privind contractele jucătorilor, perioada de transferuri și multe altele în contextul impactului pe care l-a avut criza coronavirus asupra sportului.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Fotbalul s-a oprit efectiv pe măsură ce această epidemie a început să afecteze cluburile din punct de vedere financiar. FIFA însă a încercat să facă puțină lumină în ceea ce privește situația din fotbal după ce această perioadă grea se va sfârși.

Astfel, oficialii FIFA au luat niște decizii în privința contractelor, perioadei de transferuri și altele. Hotărârile au fost luate ținând cont de evoluția situației provocată de pandemie în sport la nivel mondial.

Advertisment

Ce se întâmplă cu salariile și contractele

O decizie importantă spune că dacă un contract expiră la data inițială de încheiere a sezonului, acesta trebuie prelungit până la noua dată de încheiere a stagiunii. Totodată, apar modificări în cazul în care un contract începe la termenul inițial de start a sezonului următor. Data de începere respectivă se amână până la momentul de start al următoarei stagiuni.

Advertisment

În cazul unei suprapuneri a sezoanelor sau a datelor de începere se acordă prioritate cluburilor care trebuie să finalizeze sezonul cu echipa inițială. Asta dacă nu se convine altfel de către toate părțile. Șefii din fotbal au luat această decizie pentru a proteja integritatea ligilor naționale, a competițiilor organizate de federații și a celor continentale.

Orice remunerație care trebuie plătită înainte de data începerii unui contract trebuie amânată până la noua dată de începere a sezonului următor.

Schimbări radicale pentru perioada de transferuri

În ceea ce privește perioadele de transferuri, este necesar ca acestea să se adapteze la noile circumstanțe din fotbal. FIFA va fi flexibilă și va permite mutarea ferestrelor de transferuri importante astfel încât acestea să se încadreze între sfârșitul sezonului vechi și începutul noii stagiuni.

În același timp, FIFA va încerca să asigure, acolo unde este posibil, un nivel general de coordonare. De asemenea, va ține cont de nevoia de a proteja regularitatea, integritatea și buna funcționare a competițiilor. Oficialii vor sa se asigure că rezultatele sportive nu vor fi perturbate în mod necinstit.

De asemenea, s-a decis amânarea punerii în aplicare a noilor reglementări privind transferul de jucători. Una dintre reglementări prevedea o limită de opt împrumuturi pe echipă într-un singur sezon. De îndată ce situația va reveni la normal, problema va fi reluată.

 

Advertisment
Advertisment